Loonwerkbedrijf Eugelink werkt zich momenteel een slag in de rondte om het snijmais er voor 1 oktober van het land te halen.
Volledig scherm
Loonwerkbedrijf Eugelink werkt zich momenteel een slag in de rondte om het snijmais er voor 1 oktober van het land te halen. © Jan Ruland van den Brink

Overheid dwingt Achterhoekse en Liemerse boeren onrijpe mais te oogsten

ELDRIK/ WINTERSWIJK - Veel boeren in de regio zijn niet blij nu ze haast moeten maken met het oogsten van mais. Veel planten zijn nog niet rijp genoeg, terwijl de verplichte oogstdatum van 1 oktober nadert.

9 reacties

 • Alexander Nijhuis

  1 jaar geleden
  Dit jaar is de maïs gemiddelde genomen later dan de laatste jaren. Het oogsten van onrijpe maïs heeft een negatieve invloed op de voedingswaarde, het zetmeel wordt pas gevormd als de kolf rijp is. Daarnaast is onrijpe snijmaïs vaak heel zuur. Dat kan leiden tot problemen met de spijsvertering van het vee en tot de ontwikkeling van gevaarlijke gassen in de sleufsilo of kuilpit.
 • Bert Peters

  1 jaar geleden
  De overheid, dat ben jij. Denk na waar je het kruisje zet!
 • A. Bulten

  1 jaar geleden
  Geeft aan dat de overheid meer moet luisteren naar mensen met verstand van zake. We merken dat de overheid te theoretisch te werk gaat en de draaiboeken volgt die achter een bureau zijn opgemaakt.
 • Jaap De Boer

  1 jaar geleden
  De overheid denkt met geen enkele bedrijfstak mee en al helemaal niet met de boeren. Ze willen alleen belastinggeld vangen en maken veel kapot. Goedwillende mensen worden bestraft. Welke politicus gaat nu eens oprecht aan de slag voor de maatschappij, de boeren en de andere inwoners van ons land?
 • Elly Thomassen

  1 jaar geleden
  Vreselijk, dat ze in Den Haag alles beter weten. Dat ook hier regels voor zijn, ongeacht hoe de zomer is geweest, een datum stellen. Misschien moeten we voor een nieuw kabinet ook maar eens een datum vaststellen! Dat zal ook niet werken, neem een boer serieus, die weet prima zelf wanneer er geoogst moet worden, het zijn geen ""domme" boeren, geef ze zelf wat meer de regie!

In samenwerking met indebuurt Doetinchem