Loonwerkbedrijf Eugelink werkt zich momenteel een slag in de rondte om het snijmais er voor 1 oktober van het land te halen.
Volledig scherm
Loonwerkbedrijf Eugelink werkt zich momenteel een slag in de rondte om het snijmais er voor 1 oktober van het land te halen. © Jan Ruland van den Brink

Overheid dwingt Achterhoekse en Liemerse boeren onrijpe mais te oogsten

ELDRIK/ WINTERSWIJK - Veel boeren in de regio zijn niet blij nu ze haast moeten maken met het oogsten van mais. Veel planten zijn nog niet rijp genoeg, terwijl de verplichte oogstdatum van 1 oktober nadert.

11 reacties

 • Alexander Nijhuis

  3 weken geleden
  Dit jaar is de maïs gemiddelde genomen later dan de laatste jaren. Het oogsten van onrijpe maïs heeft een negatieve invloed op de voedingswaarde, het zetmeel wordt pas gevormd als de kolf rijp is. Daarnaast is onrijpe snijmaïs vaak heel zuur. Dat kan leiden tot problemen met de spijsvertering van het vee en tot de ontwikkeling van gevaarlijke gassen in de sleufsilo of kuilpit.
 • Johann Janssen

  1 maand geleden
  de overheid wanneer komen er verkiezingen. gebruik dan wel je verstand, voordat je een kruisje plaatst. de laatste jaren en heden ten dage is het een grote puinhoop met een partij, dat meent, dat zij de begroting uit eigen kas moet betalen. nou zoveel pecunia bezit dat clubje echt niet.
 • Jan Jansen

  1 maand geleden
  De overheid, dat ben jij. Denk na waar je het kruisje zet!
 • pietje bell

  1 maand geleden
  De overheid moet ook de kinderopvang affaire terugbetalen, maar daar hebben ze ook schijt aan.
 • A. Bulten

  1 maand geleden
  Geeft aan dat de overheid meer moet luisteren naar mensen met verstand van zake. We merken dat de overheid te theoretisch te werk gaat en de draaiboeken volgt die achter een bureau zijn opgemaakt.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek