Ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Ter illustratie. © Marcel Kuster, Foto Jan van den Brink

Overwegen op de schop om komst Achterhoekse sneltrein mogelijk te maken; wachten is op rijk

Om de komst van de RegioExpres mogelijk te maken, moeten op het spoortraject tussen Didam en Doetinchem liefst elf spoorovergangen aangepast worden. Ook moet ruimte gemaakt worden voor een keerpunt van de beoogde sneltrein in Doetinchem.

10 reacties

 • Eelco de Boer

  2 maanden geleden
  De reacties hier maken weer overduidelijk waarom de infra in de Achterhoek achter blijft. Verbetering van de spoorlijn naar Doetinchem (dat is ook een verbetering voor de reizigers die daarna nog wat verder moeten....): "Nee dat willen we niet als het niet voor het hele traject geldt". Aansluiting van de A15 op de A12: "Nee, dat willen we niet, we blijven liever wachten op de totaal onrealistische directe verbinding dwars door Babberich". En maar blijven klagen dat er niets gebeurd.....
 • frank jansen

  2 maanden geleden
  Geraamd 133 miljoen dat wordt na realisering natuurlijk het dubbele en dat voor één sneltrein per uur. Leuker kunnen we het niet maken wel duurder.
 • Johann Janssen

  2 maanden geleden
  @Kenneth Tharmaratnam de hele rimram rond de infra in de Achterhoek is al jaren politieke kul en onwil. de centen worden uid deze regio weggesluisd t.b.v. de onbetaalbare projecten in het westen van het land. zolang mensen op de regerende partijen blijven stemmen zal dit fiet nooit veranderen.
 • Els Weber-van Dreuten

  2 maanden geleden
  Alle achter Utrecht telt niet voor de bestuurders in Den Haag, wij mogen alleen belasting betalen. En voor er spoor aangepast wordt kijk dan eerst of het in Duitsland ook aanpassingen zijn anders gaat het net als met de Betuwelijn, niet verder dan de grens.
 • M Snip

  2 maanden geleden
  Achterhoekse sneltrein? Na Doetinchem begint de Achterhoek pas. Wat voor een snelheidswinst moet het op gaan leveren? 10 minuten? Kan dat geld niet beter besteed worden?

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek