Het aantal banen in de Achterhoek stijgt, met name in de gezondheidszorg. Het afgelopen jaar zijn veel mensen van buiten de gezondheidszorg (deels) aan de slag gegaan in de zorg vanwege de coronapandemie.
Volledig scherm
PREMIUM
Het aantal banen in de Achterhoek stijgt, met name in de gezondheidszorg. Het afgelopen jaar zijn veel mensen van buiten de gezondheidszorg (deels) aan de slag gegaan in de zorg vanwege de coronapandemie. © theo kock persfotografie

Pandemie of niet, nergens in Gelderland groeit het aantal banen zo hard als in de Achterhoek

DOETINCHEM/ WINTERSWIJK - Er zijn 1840 nieuwe banen bijgekomen in de Achterhoek in 2020. De regio kent daarmee de snelste groei van alle regio’s in Gelderland. Dat blijkt uit cijfers van de provincie Gelderland.

2 reacties

  • Gerrit de Veen

    1 jaar geleden
    Om de vraag in de toekomst ook te kunnen vervullen zouden bedrijven nu wel een stapje meer mogen doen om stagiaires een ( vaak gratis) stageplaats aan te bieden. Er is bij veel opleidingen een schrijnend tekort aan stageplaatsen. Er zijn zelfs leerlingen die hun opleiding niet af kunnen afmaken, of in een totaal andere richting de stage moeten afsluiten.
  • Johann Janssen

    1 jaar geleden
    hoe is het mogelijk. er zou nog wel sprake van een krimp zijn. nu maar snel zorgen voor woningen die betaalbaar zijn.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem