foto ANP
Volledig scherm
foto ANP

Plan voor windpark bij Netterden uit de kast

NETTERDEN - Zes families langs de Duitse grens bij Netterden willen samen een windmolenpark oprichten. Ze hebben samen met Windunie Development de Initiatiefgroep Windpark Den Tol opgericht. Hun doel is acht tot tien windmolens te bouwen in een gebied tussen de Netterdensestraat en de Duitse grens.

Het initiatief is niet nieuw. In 2004 was het gebied ook in beeld als één van de locaties waar een windpark moest komen. Het had destijds zelfs de voorkeur van het college van burgemeester en wethouders van de toenmalige gemeente Gendringen. Maar de gemeenteraad sprak een voorkeur uit voor een kleiner park, dat deels in Netterden, deels in Azewijn van de grond moet komen. Na jaren van voorbereiding komt dat bestemmingsplan binnenkort in de gemeenteraad.

Dat het plan voor een windpark aan de Netterdensestraat nu weer op tafel komt is te danken aan het Akkoord van Groenlo, waar Achterhoekse gemeenten met elkaar afspraken hebben gemaakt over duurzaamheid. Burgemeester en wethouders van Oude IJsselstreek hebben dan ook een 'positieve grondhouding' tegenover de plannen, aldus een woordvoerster.

De plek waar het windmolenpark zou moeten komen:


Grotere kaart weergeven

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek