Ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Ter illustratie. © Getty

Plan voor zonnepark van 2 hectare bij A18 Bedrijvenpark in Wehl: ‘Waarom geen panelen op de bedrijven?’

WEHL - Er ligt een plan voor een zonnepark van twee hectare ten noorden van het A18 Bedrijvenpark tussen Wehl en Doetinchem. Donderdag 16 september is er een infoavond voor onder meer buren in het oude raadhuis in Wehl.

9 reacties

 • Jan Zomers

  1 jaar geleden
  Theo Houkes, dat is een slim idee. We kunnen de warmte afkomstig van de zonnepanelen in zonneweiden gaan gebruiken in kassen met tomaten, paprika, meloenen en komkommers. Technisch is dit niet eenvoudig, maar het kan wel.
 • Henk Jansen

  1 jaar geleden
  Welke malloten verzinnen dit? In dit land is er al zo weinig natuur….. om te janken..
 • theo houkes

  1 jaar geleden
  J zomers kunnen we die warmte die er vanaf komt weer gebruiken voor bijvoorbeeld verwarmen van productie die met warmte gemaakt moeten worden win win en als je ruimte tussen het dak en de panelen hebt valt het wel mee heb wel bij in het dak gelegde panelen van dit probleem gehoort dat het kan gaan branden
 • E Schoorl

  1 jaar geleden
  Het landschap wordt er niet mooier op. Waarom niet eerst alle gebouwen vol leggen met panelen. Vaak mag dat niet van de verzekeringen. Dan moeten die hun eisen aanpassen. Voor wie komt dit park dan ten goede? ik merk er niks van op mijn energierekening. Wordt het door deze partij verhuurd? Dan zullen ze er best weer geld aan verdienen. Immers het is een project ontwikkelaar. De boer zal ook een aardig centje verdienen
 • Jan Zomers

  1 jaar geleden
  @Johann, het probleem van zonnepanelen op daken is - dat het vaker voorkomt dat een dak door oververhitting of door onvakkundig aanleg in brand vliegt. De zonnepanelen worden in de zon 80 graden... ze fungeren als een soort van brandglas. Je woning of bedrijf vliegt in brand, dan ben je verder van huis. Op de grond is veiliger.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem