De Blücherstrasse in Emmerik gezien vanaf de zijde van het treinstation. Foto: Jan Ruland van den Brink
Volledig scherm
PREMIUM
De Blücherstrasse in Emmerik gezien vanaf de zijde van het treinstation. Foto: Jan Ruland van den Brink © Jan Ruland van den Brink

Polen en Roemenen elke dag in volle busjes van Emmerik naar Nederland: ‘Voor ons is corona niet meer dan een griepje’

EMMERIK - Nergens in deze regio wonen naar verhouding zoveel arbeidsmigranten als in Emmerik, het verpauperde grensstadje am Rhein. Wie de Oost-Europeanen wil vinden, moet kijken waar er een busje van Horizon voor de deur staat. 

32 reacties

 • jo Gun

  2 jaar geleden
  Als je zorgt dat het werk die de polen verrichten beter betaald wordt zullen er ook weer nederlanders dat werk gaan uitvoeren. Maar voor die uitzendbureau's zijn deze mensen veel goedkoper en ze verdienen er goed van, oa de hoge huur etc.
 • Noa

  2 jaar geleden
  Emmerich alleen verpaupert al. Het is net een achterstandswijk in Berlijn. Denk dat er zo onderhand meer arbeidsmigranten wonen dan Duitsers.
 • Wilco Veldhorst

  2 jaar geleden
  Die 'oude bewoners' van de streek verkopen zelf hun niet of slecht onderhouden woningen aan uitzendbureau's die hun verdienmodel ontlenen aan woonruimte en vervoer in plaats van werk en kopen zelf goedkoop vlees. Het begint bij een normale prijs betalen. Altijd maar goedkoper en beter houdt een keer op. 
 • theo

  2 jaar geleden
  Ho ho Nederlanders willen dit werk wel doen alleen voor een goed salaris en arbeidsvoorwaarden niet als oproepkracht of 0 uren contracten want voor werkgevers zijn goedkope gouden handjes en o ja klep dicht anders wegwezen
 • geen

  2 jaar geleden
  Waarom hebben dit soort vlees industrie op deze grote schaal nog steeds in NL? Niemand wil dit werk doen en wij hebben toch al een veel te grote veestapel mel alle ellende van dien. 75% is voor de export bedoeld, Daar wordt blijkbaar niet genoeg op verdient want een fatsoenlijk loon kan er niet af. Een en een is twee.....Goed moment met dit nu eens structureel aan te pakken overheid!

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek