Volledig scherm
Een getuige van de schietpartij in eroscentrum Escape in Doetinchem wordt onder een handdoek weggeleid. Foto: Theo Kock

Politie: Escape Eroscentrum Doetinchem nooit eerder in de fout

DOETINCHEM - Escape Eroscentrum in Doetinchem kent geen verleden op het gebied van criminele activiteiten als het in dienst hebben van illegale vrouwen of minderjarigen. Dat laat de politie desgevraagd weten. Bij de seksinrichting aan de Roerstraat is maandagavond rond kwart over zeven een prostituee neergeschoten.

Vijf kwartier later arresteerde de politie in Arnhem een man en een vrouw. De hoofdverdachte zal moord of doodslag ten laste worden gelegd. Over identiteit van slachtoffer en daders heeft de politie nog geen mededelingen gedaan.

Het speciale bureau ‘Mensenhandel en Prostitutie’ van de politie Noord- en Oost-Gelderland controleert de sekinrichting op het Doetinchemse industrieterrein zeer frequent. „We hebben afgesproken met de gemeente dat we de inrichting ten minste zes keer jaar controle op zaken als illegalen en minderjarigen. Vorig jaar hebben we de club dertien keer bezocht en dit jaar al vijf keer”, vertelt politievoorlichter Anton de Ronde.

„De laatste keer dat we bij Escape zijn geweest. was in mei. Ook toen hebben we geen criminele zaken op gebied van mensenhandel aangetroffen. Dat wil zeggen er waren geen illegalen of minderjarigen aanwezig. Wat dat betreft staat de Doetinchemse seksinrichting als 'goed' bekend.”

Burgemeester Herman Kaiser zegt het politie-onderzoek op de voet te volgen. Mocht de eigenaar om welke reden dan ook de vergunning niet naleven dan zal dat consequenties voor de seksinrichting hebben, aldus de burgemeester van Doetinchem.

Kijk ook naar het nieuwsitem van Omroep Gelderland:

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek