Spektakel op de kermis in Bocholt.
Volledig scherm
Spektakel op de kermis in Bocholt. © DG

Politie met bodycam op Bocholter kermis

BOCHOLT - Duitse politieagenten worden op de kermis in Bocholt met bodycams uitgerust. Het is voor het eerst dat de politie de camera's inzet bij het toezicht op de kermisgangers.

De agenten zijn allemaal getraind in het gebruik van het nieuwe hulpmiddel. De inzet maakt deel uit van de introductie van de kleine digitale camera's voor de politie in heel Noordrijn-Westfalen. De Duitse deelstaat heeft 9.000 camera's aangeschaft.

300 en 500.000

Een bodycam op de borst van een Duitse agent.
Volledig scherm
Een bodycam op de borst van een Duitse agent. © Kreispolizei Borken

In Bocholt wordt tot en met maandag kermis gehouden in straten in de binnenstad en op het parkeerterrein voor het raadhuis. Daar staan ongeveer 300 attracties en kramen voor eten en drinken opgesteld. Tot en met maandag worden er volgens de organisatie bijna 500.000 bezoekers verwacht.

Een deel daarvan komt uit Nederland. Om die reden gaan er ook enkele agenten uit de Achterhoek mee op surveillance in het centrum van de Duitse stad. De Achterhoekse politie is al sinds het voorjaar van 2017 met bodycams uitgerust.

In actie

Volgens de politie is de kermis in Bocholt een van de grootste evenementen in het Münsterland. Vorig jaar kwamen de Duitse agenten 91 keer in actie. De politie doet geen mededelingen over het aantal agenten dat op en rond de kermis wordt ingezet. De zichtbare aanwezigheid van de agenten, aangevuld met de stadswacht van Bocholt, moet ervoor zorgen dat er snel ingegrepen kan worden.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek