Politie op spoor van moordhamer in Winterswijk na tips

VIDEOWINTERSWIJK - De politie, de landmacht en duikers zijn vanmorgen bezig met een grootscheepse zoekactie langs de Wooldseweg in Winterswijk. Gehoopt wordt daar de hamer te vinden, waarmee Winterswijker Deme Lulaj op zondag 29 oktober is doodgeslagen.

De dader is na die aanslag op de vlucht geslagen en via de Wooldseweg naar Duitsland gereden. Vermoedelijk heeft hij de hamer ergens op de 7 kilometer lange weg vanuit het centrum naar de Duitse grens uit het raam gegooid, blijkt uit tips die bij de politie zijn binnengekomen.

Volledig scherm
Zoektocht in een bosperceel langs de Wooldseweg. © DG

De politie zet groot in op het vinden van de hamer, want als het slagwapen wordt gevonden, is het aan de hand van sporen mogelijk een verdachte aan de moord te koppelen.

De tips over de hamer zijn gegeven na aandacht voor de moordzaak in de opsporingsprogramma's Opsporing Verzocht en Bureau GLD. Ook via social media heeft de politie nuttige tips gehad.

Verdachte

Een 36-jarige Duitser werd zaterdag 11 november aangehouden als verdachte van de aanslag op de 58-jarige Lulaj, Kosovaar van geboorte. De verdachte, met wortels in het voormalige Joegoslavië, zit nog vast in Duitsland. Nederland heeft een overleveringsverzoek gedaan aan het buurland om hem hierheen te krijgen. Zo gauw de 36-jarige in ons land is, wordt hij verhoord. De recherche hoopt dan ook eindelijk duidelijk te krijgen wat de reden is geweest voor de geruchtmakende aanslag op klaarlichte dag, op de Verlengde Morsestraat.

Naar de auto waarin de dader is gevlucht is de politie nog altijd op zoek.

Volledig scherm
Zoektocht langs de Wooldseweg in Winterswijk. © DG
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek