Volledig scherm
PREMIUM
Bert-Jan Muller werd in de boeien geslagen tijdens een epileptische aanval. Hij hield er flink wat verwondingen aan over. © Jan Houwers

Politie slaat Zutphenaar voor de ogen van zijn kind in de boeien bij een epilepsieaanval

Een epilepsieaanval krijgen en bijkomen met handboeien om je polsen. Bert-Jan Muller (42) uit Zutphen belandde afgelopen zaterdag in die nachtmerrie. Toezichthouders van de gemeente zagen Muller aan voor een dronken en verward persoon. Hij luidt nu de noodklok over onwetendheid over epilepsie. ,,Schrijnend dat ze het verschil niet zien tussen een woedeaanval en een epilepsieaanval.’’

Bert-Jan Muller kreeg afgelopen zaterdag midden op straat een epilepsieaanval. Toezichthouders van de gemeente dachten met een dronken en verward persoon te maken te hebben. 

Ze namen de Zutphenaar in de houdgreep vanwege zijn ‘agressief overkomende gedrag’. Het leidde er uiteindelijk zelfs toe dat Muller bij het arriveren van de politie in de boeien werd geslagen in het bijzijn van zijn 6-jarige zoontje Bjorn.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek