Volledig scherm
Bouke in actie! © Politie Doetinchem

Politiepup Bouke op snuffelstage bij politie in Doetinchem

DOETINCHEM - De 12 weken oude politiepup Bouke is komende woensdag een dag te volgen in zijn opleiding tot politiehond. De politie Doetinchem laat dan via een volgdienst op Facebook zien wat de pup die dag meemaakt.

,,We laten de dienst woensdag zien door de ogen van Bouke. Hij gaat een dag mee in de surveillance, waarin hij kennismaakt met zoveel mogelijk aspecten van het politiewerk. Door dat in het eerste jaar zoveel mogelijk te doen, socialiseert hij goed en krijgt hij nergens angst voor’’, zegt Patrick Jacobsen.

Het artikel gaat verder onder de foto.

Volledig scherm
Politiepup Bouke. © Politie Doetinchem

Baasje

Jacobsen is hoofdagent bij de politie Achterhoek-West. Privé is hij het baasje van Bouke. ,,Ik heb van mijn teamchef de ruimte gekregen hem mee te nemen naar het werk en op te leiden’’, zegt de 38-jarige agent, die in zijn vrije tijd politiehonden traint. Het is de bedoeling dat Bouke na zijn opleiding, over ongeveer 2,5 jaar, in dienst komt bij de politie.

Volledig scherm
Politiepup Bouke. © Politie Doetinchem

Dat is bij de vorige hond van Jacobsen ook gebeurd. ,,Nero is nu mijn collega in de Achterhoek’’, zegt de trotse agent over de nu 3-jarige herder die hij heeft opgeleid. Of het voor hem niet moeilijk is de honden los te laten? ,,Ik train ze twee keer in de week en zie hoe leuk ze dat vinden. Als de opleiding klaar is, is dat voorbij. Maar als politiehond kan hij wél aan het werk blijven en heeft hij een veel mooier leven. Dat is gewoon een stuk beter voor de hond.’’

Zover is het voor Bouke nog lang niet, de pup begint net aan zijn opleiding. Het duurt nog zeker twee jaar voor hij een volwaardige politiehond is.

De volgdienst van politiepup Bouke is komende woensdag van 14.00 uur tot 23.00 uur.

Volledig scherm
Hoofdagent Jacobsen met een politiepup in opleiding. © Politie Doetinchem
Volledig scherm
Politiepup Bouke tijdens een briefing in het politiebureau in Doetinchem. © Patrick Jacobsen
Volledig scherm
Politiepup Bouke tijdens een lasercontrole bij de McDonald's in Doetinchem. © Patrick Jacobsen

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek