Schippersdok, het eiland in Iseldoks, gezien vanaf de Oude IJssel. Een in aanbouw zijnde nieuwbouwwijk in Doetinchem.
Volledig scherm
PREMIUM
Schippersdok, het eiland in Iseldoks, gezien vanaf de Oude IJssel. Een in aanbouw zijnde nieuwbouwwijk in Doetinchem. © Ter Steege

PvdA Doetinchem en Winterswijk: geef kopers uit regio voorrang bij nieuwbouwwoning

DOETINCHEM/WINTERSWIJK - Geef inwoners uit het dorp of de stad waar nieuw wordt gebouwd voorrang bij de aankoop. Dat vragen onder meer de PvdA-fracties van Doetinchem en Winterswijk in een brief aan Hugo de Jonge, minister van Volkshuisvesting. 

10 reacties

 • Andre Eggerding

  1 jaar geleden
  PvdA houdt iedereen voor de gek. Elke gemeente is verplicht te bouwen voor statushouders. En die gaan voor. Daar staat de PvdA achter.
 • M Rütten

  1 jaar geleden
  Er moet voor eigen inwoners gebouwd worden, zowel voor jongeren als voor ouderen die dan weer plaatsmakenen voor jongeren. Hen eerst een kans geven voor de vrijgekomen plekken, want wat heb je eraan als je voor mensen van buiten bouwt en onze eigen jongeren moeten elders woonruimte gaan zoeken. Dit moet dus zo zijn voor heel de gemeente Doetinchem incl. Gaanderen en Wehl. Ook ouderen willen in hun eigen buurt blijven wonen. #geefzediekans
 • Wim Sonderen

  1 jaar geleden
  Voorkom dat huizen als speculatie object gekocht worden. Vervolgens staan ze gemeubileerd “leeg” zonder bewoning.
 • Andre Eggerding

  1 jaar geleden
  Dit moet dan wel een landelijke regeling worden.
 • Hans Boerwinkel

  1 jaar geleden
  De PvdA steunde tijdens de raadsvergadering van 15 juli 2021 de motie van de SP en PvLM "Voorrang betaalbare woningen voor inwoners Doetinchem", hoewel ze het idee hadden dat er weinig mogelijk zouden zijn. Blijkbaar zien ze nu dat die mogelijkheden er toch zijn. Dat is mooi! De SP zal blijven strijden voor meer betaalbare woningen met voorrang voor inwoners van de gemeente Doetinchem.