Schaft Doesburg de hondenbelasting af? De gemeenteraadsfractie van de PvdA/GroenLinks wil dat.
Volledig scherm
PREMIUM
Schaft Doesburg de hondenbelasting af? De gemeenteraadsfractie van de PvdA/GroenLinks wil dat. © Thinkstock

PvdA en GroenLinks in Doesburg willen af van hondenbelasting: ‘Ook geen cavia- of kattenbelasting’

DOESBURG - Verdwijnt de hondenbelasting in Doesburg? PvdA/GroenLinks in Doesburg vindt de belasting niet meer van deze tijd. ,,We heffen toch ook geen cavia- of kattenbelasting?”

5 reacties

 • M.C. Fels

  5 maanden geleden
  Ik vind die belasting op honden logisch; er wordt ook werk voor verzet. Hondenpoep opruimen, de zakjes en de prullenbakken, losloopgebieden, controle op aanlijnplicht etc. Een cavia komt niet buiten. Katten begraven hun ontlasting, en doen dat in de regel in tuinen, niet op de openbare weg. Wat niet wil zeggen dat er niets mis is met katten, maar dat ligt meer in de sfeer van het doden van andere kleine dieren. En daar kan de eigenaar een boel aan doen (belletje, snachts binnen houden).
 • Adrie van der Horst

  5 maanden geleden
  De berm langs het pad achter ons huis was jarenlang aangemerkt als 'hondenberm'. Het gevolg was hondenpoep ook op het pad terecht kwam. En ook als de uitwerpselen wel in de berm terecht kwamen zorgen wielen van auto's er voor dat de poep over de weg werd uitgesmeerd. Gelukkig kregen wij na verloop van jaren eindelijk gehoor bij de gemeente. Er werd een omsloten hondenuitlaatterrein ingericht. Hondenuitlaters blij, wij blij. Het probleem opgelost. Echter aanleg en onderhoud kost wel geld.
 • J Vervat

  5 maanden geleden
  Wat een sympathieke geste met verkiezingen in het verschiet. Maar dat geeft natuurlijk wel een gat in de begroting dus zal er wel een andere belasting omhoog gaan
 • Gal

  5 maanden geleden
  Als daarmee dan ook de hondenpoep al of niet in een rood zakje verpakt verdwijnt in de openbare ruimte. Maar nu kom je overal honden en ook katten poep tegen , en al of niet verpakt zie ik ze regelmatig liggen aan de kant of gewoon op het looppad wat dus nog in plastic nog eens dubbele vervuiling is. Ik vind dat deze belasting besteed moet worden aan het opruimen van deze vervuiling en als de honden en katten bezitters de troep opruimen kan deze belasting wat mij betreft afgeschaft worden.
 • sander wijgerink

  5 maanden geleden
  Als hondenbezitter snap ik de belasting wel. De vuilnisbakken buiten zitten vrij vaak vol moet poepzakjes. Dat is natuurlijk positief want dan ruimen mensen in ieder geval hun rommel op, maar die vuilnisbakken moeten wel geleegd worden.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek