Volledig scherm
Pyrodox in actie op Bevrijdingsfestival Zwolle 2017. © Wouter Wolfkamp

Pyrodox klaar voor de megapodia

videoNIJVERDAL/LICHTENVOORDE Het gaat de Nijverdalse dj Pyrodox voor de wind. Hij boekt succes na succes in zowel Nederland, Duitsland als de Verenigde Staten. Het volgende avontuur staat voor de deur. Een show op Tomorrowland, één van de grootste dancefestivals ter wereld. Eerst nog de Zwarte Cross.

Snoeiharde beats en pakkende melodielijnen brengen de zaal in Hollywood in extase. De 22-jarige Kelvin Bolink, beter bekend als dj Pyrodox, zet de schuiven van zijn dj-apparatuur voluit. Hij bezoekt Los Angeles om een clip op te nemen met r&b-artiest Tank. "Ik kwam net terug uit Miami en een dag later kreeg ik te horen dat ik naar Los Angeles mocht. Echt ongelofelijk."

Tussen de bedrijven door verzorgt hij samen met een collega-dj de muziek op het verjaardagsfeest een zekere Beau Casper Smart, beroemd acteur en danser, bekend van de film Step Up. Heel wat grote namen uit de muziek- en filmwereld gaan met de voetjes van de vloer op de klanken van de Tukker.

Tomorrowland

Bolink werkt dagelijks tot in de kleine uurtjes aan zijn succesverhaal. Hij is vier jaar actief als Pyrodox. Onder die naam produceert hij een mix van hiphop, house en dance, ofwel trap. Deze maand staat hij op de Zwarte Cross en het dancefestival Tomorrowland. Ooit een misschien wel onmogelijk doelstelling, nu werkelijkheid. "Tomorrowland was meer een droom. Ver weg en misschien onhaalbaar. Nu sta ik er. Zo snel kan het gaan."

De dj besteedt vele dagdelen in zijn zelfgebouwde studio om te sleutelen aan nieuwe melodieën en arrangementen. In tegenstelling tot veel dj's werkt Bolink veel composities ouderwets uit op gitaar. "Solo's, riffs en tokkeltjes. Niet dat je ze altijd herkent. Die klanken zijn vaak zwaar bewerkt."

Als de Nijverdaller niet in de opnameruimte werkt, is hij vooral onderweg. Onderweg voor clipopnames of optredens. Door de jaren heen bezoekt hij verscheidene grote festivals. Zo staan onder meer Boulevard Outdoor, Zwarte Cross, Dauwpop en het Bevrijdingsfestival in Zwolle op zijn cv. Echt nerveus voelt hij zich niet meer, wanneer hij en Elmar Kelder, zijn vaste partner op het podium, de planken op moeten. "Gezonde spanning. Echt zenuwachtig ben ik niet meer. We bereiden ons goed voor en houden in de gaten wat wel en niet werkt."

Martin Garrix

Een van de hoogtepunten tot nu is het avontuur in Miami. Hij draait er op de Mixmash Pool Party en vergaapt zich ondertussen aan al het moois dat de stad te bieden heeft. De absolute top uit de dancewereld bijvoorbeeld. "Martin Garrix liep er rond en alle toppers uit de Amerikaanse dancescene."

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek