Volledig scherm
De pinautomaten in Halle, Gaanderen, Zeddam en Giesbeek sluiten per direct. © Petershotnews.nl

Rabobank sluit vier pinautomaten na plofkraak

DOETINCHEM - De Rabobank sluit per direct uit veiligheidsoverwegingen de pinautomaten in Gaanderen, Halle, Zeddam en Giesbeek. 

Volledig scherm
De pinautomaat van de Rabobank in Gaanderen. © Google Streetview

De reden hiervoor is dat omwonenden gevaar lopen als criminelen de pinautomaat mikpunt maken van een plofkraak. Deze pinautomaten zullen niet terugkeren, volgens de Rabobank.

Daarnaast worden de pinautomaten in Zelhem, Ulft en Varsseveld 's nachts beveiligd. De Rabobank gaat in overleg met de lokale winkeliers op zoek naar mogelijke alternatieve locaties in de omgeving.

Haareweg

Volledig scherm
Plofkraak aan de Haareweg in Doetinchem. © Jan van den Brink

De maatregelen worden getroffen na de plofkraak afgelopen maandagnacht in Doetinchem. Criminelen vernielden daar met een plofkraak, waarbij zware explosieven werden gebruikt, de pinautomaat aan de Haareweg. Omdat nog niet afgegane explosieven werden ontdekt werden zes woningen uit oogpunt van veiligheid tijdelijk ontruimd. 

Na een inventarisatie van de totaal twintig pinautomaten in het gebied van Rabobank Graafschap (de gemeenten Doetinchem, Doesburg, Oude IJsselstreek en een deel van Aalten) werd geconstateerd dat er zeven automaten met een verhoogd risico voor omwonenden waren. 

Risico

'We willen een bank dichtbij de mensen blijven, die contant geld aanbiedt via geldautomaten', laat Rabobank Graafschap weten. 'Maar we hebben ook een maatschappelijke taak en willen de schade en mogelijk risico voor omwonenden zoveel mogelijk beperken'.

Volledig scherm
De pinautomaat van de Rabobank in Ulft. © Google Streetview
Volledig scherm
De pinautomaat van de Rabobank in Varsseveld. © Google Streetview
Volledig scherm
De pinautomaat van de Rabobank in Giesbeek. © Google Streetview
Volledig scherm
De pinautomaat van de Rabobank in Zelhem. © Google Streetview
Volledig scherm
De pinautomaat van de Rabobank in Halle. © Google Streetview
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek