Volledig scherm
De aankondiging voor het optreden van rapper Boef in Dinxperlo. © PR Club Déjàvu

Rapper Boef gewoon naar Dinxperlo ondanks ophef over 'hoer'-video

DINXPERLO - Club Déjàvu in Dinxperlo ziet geen reden een optreden van rapper Boef te cancelen. De Tilburgse artiest blijft gewoon welkom in de voormalige Achterhoek Arena na zijn seksistische uitspraak over drie vrouwen, die hem een lift gaven tijdens de jaarwisseling.

Dat drietal noemde hij in een video op Snapchat later 'kechs', straattaal voor hoeren. Boef (echte naam Sofiane Boussaadia) zag daarna dat shows van geschrapt werden op onder meer de festivals Paaspop, ParkCity Live en Dauwpop.

Déjàvu doet dat niet, vertelt manager Erdal Kaya. De club heeft op Facebook wel gevraagd wat mensen vinden van de commotie over Boef's uitspraken. ,,Om te horen wat zij denken en om te bepalen of we extra maatregelen moeten nemen rond het optreden’’, zegt Kaya.

Bier gooien

Onder het Facebookbericht staan zo'n 30 reacties, in enkele daarvan wordt gedreigd met bier te gaan gooien tijdens de show op zaterdag 3 februari. ,,Zoiets is het sein voor ons extra beveiligers in te huren. Die zullen op en rond het podium staan en de zaal in de gaten houden, zodat bezoekers die het voor anderen verpesten, meteen verwijderd kunnen worden.’’

Want volgens de clubmanager is de muziek die Boef maakt gewoon goed. ,,Hij is vorig jaar ook hier geweest en dat was een drukbezochte avond. Het publiek was enthousiast en daarom hebben we hem nogmaals geboekt.’’ Die boeking staat al vast sinds augustus en is dus niet gedaan naar aanleiding van de commotie.

Kaya benadrukt dat hij het afkeurt wat Boef heeft gezegd over de vrouwen. ,,Natuurlijk is dat fout en had hij het niet moeten zeggen. Maar hij heeft die fout toegegeven en 'sorry' gezegd. Dan is het toch goed? En als ik iedereen moet weren die in een rap iets roept dat beledigend of aanstootgevend is, kan ik niemand meer boeken.’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek