Henkjan Kok.
Volledig scherm
Henkjan Kok. © theo kock

Rapport voorspelt tekort aan personeel in Achterhoek

DOETINCHEM - Om te voorkomen dat bedrijven in de toekomst geen vacatures kunnen vervullen en noodgedwongen de Achterhoek verlaten, moet nu worden ingezet op maatregelen.

7 reacties

 • Anonymous

  3 jaar geleden
  Ja. Aan den haag hebben we nooit iets gehad. Beter zou het zijn als Achterhoek, Liemers zich aan zouden sluiten bij Duitsland en weg bij Nederland
 • Anonymous

  3 jaar geleden
  Ja, dat is wel hoe werkgevers in Achterhoek zijn. Voor een dubbeltje op eerste rang willen zitten.De werknemer in Achterhoek wordt mondiger, alleen werkgevers realiseren zich dit nog niet.Flexibele werktijden is inderdaad zon voorbeeld.Aan dit onderzoek hebben we niets zolang we ouderwetse werkgevers houden in Achterhoek.Deze werkgevers komen er wel achter dat ze ouderwets zijn als ze naar andere regio's vertrekken.Met deze instelling krijgen ze ook daar geen personeel.
 • Anonymous

  3 jaar geleden
  Men zou eerst maar eens beginnen dat bouwvakkers broeger met pendion kunnen en alleen nog in de eigen regio werkzaam zijn,en niet dagelijks moeten pendelen naar het Westen.Dat zou een hoop opgebrande werknemers schelen.
 • Aaltenaar

  3 jaar geleden
  Ik ben chauffeur. In onze beroepsgroep zitten ze te springen om mensen. Een kennis had onlangs een gesprek met een vervoerder in de buurt. Groot bedrijf. Hij zou een loonschaal omlaag gaan plus meer nachtwerk/minder leuk werk.Dat werd het hem dus echt niet. Hij vroeg nog: jullie hebben toch hard mensen nodig?
 • TomAatje

  3 jaar geleden
  Eens. Onlangs verhuisd naar de Achterhoek, toekomstplan is om ook hier werk te vinden (HBO/TU geschoold in de techniek). Vorige maand gesolliciteerd, maar tijdens het arbeidsvoorwaarden gesprek tot de conclusie gekomen dat het bedrijf blijkbaar denkt dat ik een vast contract ga opzeggen voor 3 tijdelijke contracten met een beloning waarbij ik er netto op achteruit ga. De secundaire arbeidsvoorwaarden waren ook 'ouderwets' (geen flexibele werktijden, dat is niet meer van deze tijd). Ik hoop niet dat dit typerend is de rest van de Achterhoekse bedrijven in de technieksector. 

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

 1. Theatermaker Leo in tranen, nu hij eindelijk weer een lach kan brengen
  Play

  Theaterma­ker Leo in tranen, nu hij eindelijk weer een lach kan brengen

 2. Hoge Raad wijst herziening Arnhemse villamoord af
  Play

  Hoge Raad wijst herziening Arnhemse villamoord af

Achterhoek