Volledig scherm
Discussieavond over toekomst lokale journalistiek in Bredevoort. © DG

Regio8 wil één streekomroep samen met 'lokalen'

ULFT - Lokale omroepen moeten, om het hoofd boven water te houden,  opschalen naar streekomroepen. Regio8 uit Ulft gaat  samenwerken met Gelre FM en Berkelland FM en adviseert de overige omroepen dat ook te doen. 

Regio8 is dé toonaangevende omroep in de westelijke Achterhoek en beweegt zich nu ook richting oostelijke Achterhoek.  

Nadenken

Daarvoor wordt de samenwerking gezocht met Gelre FM en Berkelland FM. Regio8 roept Radio Ideaal, AFM en RTV Slingeland op zich ook aan te sluiten. ,,Anders loopt het voor ze af en dat zou zowel jammer als onnodig zijn’’, zegt bestuursvoorzitter René van Gils van Regio8. 

,,Ze moeten goed nadenken welke kant ze op willen’’, waarschuwt Van Gils. ,,De overheid heeft gekozen voor streekomroepen. Kunnen ze aan de nieuwe wetgeving voldoen als hun licentie afloopt? Ik zou zeggen: sluit je bij ons aan. We hebben voldoende frequenties om de eigen programma's overeind te houden.’’

Regio8, Gelre FM (inclusief Leuk FM) en Berkelland FM anticiperen met de samenvoeging op de door het kabinet voorgestelde opschaling in het lokale radioland, met subsidie vanuit Den Haag in plaats van de gemeenten. ,,Gelre FM  en Berkelland FM geloven net als wij in een concept voor één streekomroep voor de Achterhoek", verklaart Van Gils. ,,Er is een nieuwe mediawet met een keurmerk en daar voldoen wij als Regio8 al aan.’’

}xml:space="preserve">
Download De Gelderlander nieuwsapp!Klik hier voor iOS of hier voor Android!
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek