Requiem om bombardementen te herdenken

VIDEODOETINCHEM - In de Catharinakerk in Doetinchem wordt vrijdagavond een requiem gespeeld ter herdenking van de bombardementen die Doetinchem 73 jaar geleden troffen op 19, 21 en 23 maart 1945. 

Volledig scherm
Teun van de Steeg. © DG

Het requiem wordt uitgevoerd door een strijkkwartet van de Muziekschool Oost-Gelderland met sopraan Anette Weterings onder leiding van Teun van de Steeg. Van de Steeg heeft het requiem speciaal geschreven over de bombardementen. 

Verder is er een foto- en videopresentatie te zien en geeft Theo Rougoor een lezing over de bombardementen. De bijeenkomst (het programma begint om 20 uur) is een initiatief van Wim Maatman en maakt onderdeel uit van de herdenkingen die deze en komende week worden gehouden in het kader van de herdenking van de bombardementen op Doetinchem. 

Bunker

Vrijdagmiddag wordt eerst om 16 uur een informatiebord onthuld aan de Rembrandtweg die verwijst naar de Kochbunker die hier stond. Het bunkertje maakte deel uit van een ruim zestig kilometer lang loogravenstelsel dat aan het eind van de oorlog rond Doetinchem lag. De loopgraven werden onder dwang gegraven door honderden inwoners van de stad. Karel Berkhuysen, initiatiefnemer van de herdenkingen, zal spreken bij de onthulling.

Meer info is te vinden op: www.doetinchem.nl/herdenktenviert.

Volledig scherm
Wat er over was van het oude stadhuis in de binnenstad van Doetinchem na de bombardementen van maart 1945. Archieffoto: ECAL/collectie Marsman.
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek