Hans Pauw.
Volledig scherm
PREMIUM
Hans Pauw. © Jan Ruland van den Brink

Rillen in de kerk of diensten schrappen om energiekosten? ‘We zijn geen HAK, we kunnen niet zomaar dicht’

Moeten veel kerken de deuren gedwongen dichthouden komende winter? Dat is nog de vraag, maar de parochies houden met argusogen de energieprijzen in de gaten. Bisdom Utrecht adviseert om kerkvieringen zoveel mogelijk centraal te houden en Bisdom Den Bosch vindt dat de kachel maar helemaal uit moet.

18 reacties

  • J.L. Gaertner Duineveld

    2 maanden geleden
    Jas aan, muts op,wanten aan en een paar snowboots regelen, ( die kan je vast zo van iemand wel van zolder krijgen, t sneeuwt nergens meer )ik zie t probleem niet.
  • Marc van der Wee

    2 maanden geleden
    @Mient, Uw idee is naar mijn mening nog niet zo slecht! Kunnen degenen die naar de kerk willen hun dienst daar bijwonen zonder dat het de parochie (te) veel kost. Ik ben zelf helemaal niet kerkelijk, en gelovig, maar voor anderen is geloof en kerkbezoek wél belangrijk. Daar om mogen de kerken van mij gewoon openblijven.
  • Bert Peters

    2 maanden geleden
    Wellicht kan de geldwolf in het Vaticaan bijspringen !
  • gejah nijman

    2 maanden geleden
    nou van mij mogen ze allemaal afgeschaft worden. Misschien dat mensen eindelijk eens wakker worden en niet meer in sprookjes gaan geloven, maar in de medemens. Kijk eens naar de Kerkleider in rusland. Nou lekker zuiver. En dan de paus die niets kan uitrichten. Bidden helpt niet. Iets anders wel. Dus stop met die kerken verwarmen.
  • Umberto Rosselini

    2 maanden geleden
    @mjg vondenhoff: wie dacht u dat nu de verwarming betalen?

In samenwerking met indebuurt Doetinchem