Sabrina Scheelhaas bij het chalet in Lathum waar ze tijdelijk met haar dochter woont. Ze is al een jaar lang op zoek naar een huis, maar krijgt geen urgentieverklaring.
Volledig scherm
PREMIUM
Sabrina Scheelhaas bij het chalet in Lathum waar ze tijdelijk met haar dochter woont. Ze is al een jaar lang op zoek naar een huis, maar krijgt geen urgentieverklaring. © Jan Ruland van den Brink

Sabrina en haar dochter (12) al jaar dakloos na scheiding: ‘In Nederland mag dit toch helemaal niet’

SILVOLDE - Ruim een jaar lang al zwerft Sabrina Scheelhaas met haar 12-jarige dochter door de Achterhoek en Liemers. Ze komt in 2021 plotseling op straat te staan als ze bij haar ex weg moet. Al die tijd is ze op zoek naar een woning in de buurt van de school van haar dochter in Silvolde. Maar de woningbouwcorporatie kan haar niet helpen.

27 reacties

 • Angela Pouwels

  3 maanden geleden
  Dus iemand met een woning die (iets) langer staat ingeschreven gaat voor iemand die geen vast adres heeft. En dat noemt de woningbouw eerlijk? Sorry maar hoezo is dat eerlijk? Leg me dat eens uit!
 • Gerrit Louter

  3 maanden geleden
  Schandalig dat dit allemaal gebeurd in een land als Nederland....we zakken met de hulpverlening aan eigen inwoners steeds verder weg in de blubber....diverse voedselbanken kunnen ook de aanvragen niet meer aan , en wat doet onze regering.. ? die praat alleen maar hoe ze er volgend jaar nog eens extra asielzoekers naar binnen kunnen harken...en uiteraard een onderdak kunnen bieden , en mensen als Sabrina...? die zoeken het mooi zelf maar uit...! dus...bedankt regering Rutte....!
 • desire rovers

  3 maanden geleden
  Belachelijk arme vrouw.ik vindt het Schandalig dat een kind op straat zwerf Met haar moeder.waar slapen ze dan S nacht?
 • Astrid Prins

  3 maanden geleden
  Ik kreeg met mijn gezin in Zaanstad niet eens urgentie nadat mijn huis was uitgebrand. We woonden een tijdje in een hotel maar dat kon natuurlijk niet ongelimiteerd. Daarentegen zat er een oud bejaardentehuis vol met asielzoekers die 6/7 maanden later ALLEMAAL een huis hadden.
 • Andre Eggerding

  3 maanden geleden
  Links laat liever de buitendeur van dit land open i.p.v. dat ze de eigen inwoners helpen. Eigen inwoners moeten in sommige delen van dit land 13 jaar op een huis wachten. En asielzoekers? Die hebben voorrang.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem