Windmolens aan de gemeentegrens met Aalten. Door samen op te trekken met de gemeente Berkelland, wil Oost Gelre voorkomen dat haar inwoners zich niet gehoord voelen.
Volledig scherm
PREMIUM
Windmolens aan de gemeentegrens met Aalten. Door samen op te trekken met de gemeente Berkelland, wil Oost Gelre voorkomen dat haar inwoners zich niet gehoord voelen. © theo kock persfotografie

Samenwerking Oost Gelre en Berkelland om te voorkomen dat inwoners verrast worden door windmolens aan de gemeentegrens

GROENLO/ RUURLO - Het gebied rond de Baakse Beek, tussen Ruurlo, Groenlo en Mariënvelde, is volgens de Regionale Energiestrategie (RES) een kansrijke plek voor windmolens. In het onderzoek daarnaar hebben de gemeenten Oost Gelre en Berkelland besloten de handen ineen te slaan.

6 reacties

 • Jan Zomers

  4 maanden geleden
  Windmolens moet je plaatsen vlakbij de grens met Duitsland. De mensen in Duitsland kunnen hiertegen geen protest indienen.
 • Johann Janssen

  4 maanden geleden
  @Wilhelmus Liebrand brult de grootste wappie. weet jij wat bakken met geld kost? nou?dat is een regerig onderleiding van Rutte, die dit soort plannen subsidieert, terwijl er betere opties voorhanden zijn.
 • Wilhelmus Liebrand

  4 maanden geleden
  Bouwen die dingen, zo snel mogelijk, zodat de "antiwappies tegen alles" ook aangesloten kunnen worden en blijven op zoiets wat ze in de volksmond ook wel elektriciteitsnet noemen. De energie afhankelijkheid van andere landen begint langzaam groteske vormen aan te nemen en kost bakken met geld
 • Johann Janssen

  4 maanden geleden
  het wordt dus een slachtveld bij de gemeenteraadsverkiezingen.
 • Mattie Veld

  4 maanden geleden
  Ze hebben het over een informatiebijeenkomst, wanneer komt die voor de inspraak of moeten we dat maar via de gemeenteraadsverkiezingen gaan oplossen.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek