Volledig scherm
De ijsbaan in het buitengebied van Lievelde. Foto: De Gelderlander

Schaatsbaan Lievelde in trek

LIEVELDE - Met man en macht heeft de familie Reinders gewerkt om hun ijsbaan aan de Bellenbroeksdijk in Lievelde zaterdag te kunnen openen.

Zaterdagmorgen om 10 uur was het zover en ging de baan open. "Je wilt niet weten hoeveel uren we in de baan hebben gestoken", zegt Ans Reinders. Samen met haar dochter Fabie staat ze in de keuken van de kleine kantine. Buiten is het gekras van ijzers op ijs van de tientallen schaatsers te horen.

De familie is zeventien mensen, jong en oud, sterk. Ze hebben de afgelopen dagen sneeuw van het ijs verwijderd en lagen water op de baan aangebracht.

"Alle kinderen en kleinkinderen werken ze mee om de baan open te krijgen en houden. Vanavond laten we weer een laagje water op het ijs lopen, zodat de baan morgen weer mooi glad is", zegt Reinders.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek