Schilderij met Sluiter ontdekt

EIBERGEN – Een opmerkelijk portret van de in Neede geboren dominee en dichter Willem Sluiter (1627-1673), als predikant werkzaam in Eibergen, is deze week in Utrecht opgedoken.

Het schilderij, gemaakt door de in Zuid-Afrika beroemde kunstenaar Frans Oerder (1867-1944), zal worden gebruikt bij de activiteiten rond de viering van 350 jaar Achterhoek.

Zo gaat het de omslag sieren van het boek Van achter-hoek tot Achterhoek, dat de historische kringen van Eibergen en Neede begin september uitgeven.

Amsterdammer Peter Sluiter, een verre nazaat van de dominee-dichter, maakte de projectgroep van 350 jaar Achterhoek attent op het schilderij. Het doek is momenteel in bezit van een in Utrecht wonend familielid, Janneke Sluiter.

Volledig scherm
Een fotograaf van museum De Scheper legt in Utrecht het tot nu toe onbekende Sluiterschilderij vast. © museum De Scheper Eibergen
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek