Volledig scherm
Zwiepse Hof Lochem © Jarno Bleumink

Seniorenwoningen in Lochem ontruimd na brand

Verzorgingstehuis Marga Klompé aan de Zwiepseweg in Lochem is vanmorgen ontruimd nadat er brand was uitgebroken. De bewoners worden opgevangen in het naburige verzorgingstehuis De Hoge Weide. Bij de brand zijn geen gewonden gevallen

De brand brak tegen 09.10 uur uit in een schakelkast bovenin de liftschacht. Bij de brand in het appartementencomplex voor senioren kwam veel rook vrij. Vervolgens werd overgegaan tot ontruiming. 25 bewoners uit 21 appartementen werden opgevangen in het naburige verzorgingstehuis.

Omstreeks 09.30 uur was de brand geblust. Daarna is de brandweer overgegaan tot het ventileren van de seniorenwoningen. De bewoners worden momenteel bijgepraat over de brand. 

Onderzoek

De brandweer adviseerde omwonenden om ramen en deuren gesloten te houden en om de ventilatie uit te zetten. Een speciaal team van de brandweer onderzoekt de oorzaak van de brand.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek