Bij de brand in een woning aan de Papaverstraat in Doetinchem kwam een vrouw om het leven.
Volledig scherm
Bij de brand in een woning aan de Papaverstraat in Doetinchem kwam een vrouw om het leven. © RonV Media

Slachtoffer fatale woningbrand Doetinchem is vrouw van 58

DOETINCHEM - De persoon die in de nacht van zaterdag op zondag in Doetinchem bij een woningbrand om het leven kwam, is een 58-jarige Doetinchemse. De vrouw is door de brand om het leven gekomen, laat de politie weten.

De bewoner van het huis aan de Papaverstraat in de wijk Oosseld was bij het uitbreken van de brand niet in of bij de woning, aldus politiewoordvoerster Esther Naber. Eerder was door verklaringen van buurtbewoners de indruk ontstaan dat de bewoner bij het begin van de brand in of bij het huis zou zijn geweest. Toen hem te kennen werd gegeven dat zijn huis in brand stond, zou hij met 'oké' hebben gereageerd en zou hij zijn weggefietst. Dat verhaal klopt volgens Naber dus niet. 

,,De bewoner kwam ergens vandaan en toen hij arriveerde stond het huis al volop in brand. Dat werd hem door buurbewoners te kennen geven, en daarop heeft hij gereageerd. Het is moeilijk om over de aard van die reactie iets te zeggen. Het kan ook een schrikreactie geweest zijn. Laten we oppassen met er te snel conclusies uit te trekken.’’

De bewoner is geen verdachte, liet de politie al eerder weten. 

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek