De enige flitspaal in Zevenaar.
Volledig scherm
PREMIUM
De enige flitspaal in Zevenaar. © Jan Ruland van den Brink

Slechts één flitspaal op honderden kilometers weg, hoe kan dat? ‘Dit is geen goede zaak’

ZEVENAAR - Het gaspedaal iets te ver indrukken en daardoor gesnapt worden door een flitser. Het overkwam in 2021 ruim 200.000 automobilisten in Gelderland. Maar de kans dat het in de Liemers of Achterhoek gebeurt is vrijwel nul. In dit hele gebied, met duizenden kilometers weg, staat namelijk maar één paal. Hoe kan dat?

7 reacties

 • Elbert Jansen

  2 maanden geleden
  Ze moeten gewoon veel meer onopvallende politieauto’s de weg opsturen. Er zijn er gewoon te weinig. Werd gistermiddag met de bus gepasseerd door een BMW ter hoogte van Otterlo. Had het raam open. Een hoop kabaal van het accelereren van de betreffende auto met een noodgang richting Ede waar je maar 80 mag. Hij veroorzaakte nog bijna een aanrijding met het uit tegenovergestelde naderende verkeer. De pakkans is gewoon nihil. Dergelijke “bestuurders” voelen zich onaantastbaar. Onbegrijpelijk!
 • Joep Meij

  2 maanden geleden
  Een rijbewijs halen is nog niet zo makkelijk. Vooral de theorie niet. Mag toch aannemen dat mensen zelf weten hoe zo veilig mogelijk rijden. Dit komt een beetje te financieel over zo.
 • Frans Appel

  2 maanden geleden
  200.000 automobilisten, dus zo veilig gemaakt is die plek niet.
 • Otto Abetz

  2 maanden geleden
  Dat is juist goed toch, die dingen zijn niets anders dan melkkoeien van de Staat.
 • Mattie Veld

  2 maanden geleden
  Dit komt op mij over alsof het OM bang is voor teveel werk.
 1. Lisa (17) beviel plotseling: 'Bij de spoedpost zagen ze dat ik zwanger was én aan het bevallen’
  Mijn bevalling

  Lisa (17) beviel plotseling: 'Bij de spoedpost zagen ze dat ik zwanger was én aan het bevallen’

  Bevallen: vrouwen doen het al eeuwen en raken er nooit over uitgepraat. Bevallingen zijn prachtig, loodzwaar en veranderen je leven. In deze serie bevallingsverhalen creëren ouders openheid door het eerlijke verhaal van hun bevalling te delen. Lisa Kuijpers had op haar 17e een verrassingsbevalling: zij wist tot op het moment dat ze haar zoontje kreeg niet dat ze zwanger was.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek