Kok Bjorn Massop aan het werk in de keuken van Ruimzicht.
Volledig scherm
PREMIUM
Kok Bjorn Massop aan het werk in de keuken van Ruimzicht. © Jan Ruland van den Brink

Sluiting grand café extreem voorbeeld van personeelstekort horeca: ‘Ontkomen niet aan buitenlandse krachten’

Grand café De Bank in Doetinchem blijft voorlopig ’s avonds dicht vanwege een structureel personeelstekort. Dit besluit geeft nog maar eens aan hoe moeilijk het is om geschikte horecamedewerkers te vinden. ,,We moeten écht aan ons imago werken”, zegt Kees Hensen van Koninklijke Horeca Nederland afdeling Doetinchem.

12 reacties

 • joan willems

  2 maanden geleden
  Horeca moet eerst maar eens de hand in eigen boezem steken. Er wordt gewoon te weinig betaald, geen toeslagen voor werken op feestdagen, 0 uren contracten waarbij je als werknemer bij onvoldoende reserveringen zonder betaling naar huis wordt gestuurd, maar bij extra drukte wel verplicht wordt te komen opdraven al was je niet ingepland. Je blijft eindeloos hulpkracht al werk je er b.c driejaar. Op deze manier krijg je als werknemer geen zekerheid, laat staan een hypotheek. Verander dat eerst.
 • G.J.W Wassink

  2 maanden geleden
  Er werken nog steeds veel jongeren bij de corona test en vaccinatie straten voor relatief hoge salarissen. Als dit afgebouwd wordt komen er weer veel jongeren beschikbaar voor de horeca. Deze hoge door de overheid betaalde salarissen kunnen ze nergens anders verdienen.
 • Hans Smit

  2 maanden geleden
  Sjoerd Kooistra -eens dé horeca-tycoon van ons land- had het vaak over de 3 B’s als hij het over zijn tientallen pachters had: “Ze denken: eerst mijn BMW, dan een Bontjas voor het vrouwtje en oh shit: de Belasting”. Hij had daar nu de P van Personeel aan toe kunnen voegen.
 • Johann Janssen

  2 maanden geleden
  @Arie Haan de prijzen zijn niet extra hoog door de personeelskosten, maar door andere facetten zoals kosten opgelegd door de geliefde overheid, die letterlijk op alles teveel belasting heft en de torenhoge huren, die de horeca moeten ophoesten.
 • Andre Eggerding

  2 maanden geleden
  Tijdens de Corona zijn horecamedewerkers erachter gekomen dat er leukere banen zijn.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek