JV 28102021 Duiven Nl / Maarten van Rixtel, bestuurder van Sensire / Foto : Jan Ruland van den Brink
Volledig scherm
PREMIUM
JV 28102021 Duiven Nl / Maarten van Rixtel, bestuurder van Sensire / Foto : Jan Ruland van den Brink © Jan Ruland van den Brink

‘Snel grote kindjes maken of eindelijk echt keuzes maken’; ouderenzorg in Achterhoek moet op de schop

De ouderenzorg in de Achterhoek staat op een tweesprong. Gedwongen door een dubbele vergrijzing en het vertrek van jonge arbeidskrachten, moeten er de komende jaren harde keuzes gemaakt worden. ,,Het wordt tijd dat we onze hoofden uit het zand halen", verzekert Sensire-bestuurder Maarten van Rixtel.

4 reacties

 • diny regelink

  1 jaar geleden
  de zorg is toch al jaren uitgehold, is het niet door de regering dan wel door de organisatie zelf. groter groeien met iets of iemand uit het westen, failliet. Loonsverhoging, elf cent. ja geld went snel. nooit de hakken in het zand gezet voor de zorg. je moet wel positief blijven praten over de organisatie. ben je boos en reageer je zo? Hupla..Varsseveld.
 • J.M. Horst

  1 jaar geleden
  Hoe aantrekkelijk is de zorg nu echt voor het salaris dat je ermee verdient, afgezet tegen de uren die je moet werken? Onregelmatig, weekenden, feestdagen. Geld mag dan niet de oplossing zijn, maar een laag salaris is wel het probleem. Daarover heeft de directeur het niet.
 • Jan Zomers

  1 jaar geleden
  Het lijkt me een goed idee vluchtelingen in de Achterhoek te huisvesten, die in de ouderenzorg willen gaan werken... hierbij krijg je een win-win situatie.
 • Ankie Bronckhorst

  1 jaar geleden
  Ik ben voor gemeenschappelijk wonen in hofjes, maar ook huizen met meerdere wooneenheden toestaan. De gemeenten moeten dus planologisch wat meer en sneller meewerken om bijvoorbeeld boerderijen te splitsen in twee of meer wooneenheden en ook grote huizen. Dat scheelt woningbouwlocaties en het werkt tegen eenzaamheid en het ontlast de zorg. Tot nu toe ontbreekt het aan visie en urgentie bij de politiek.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem