Volledig scherm
Hennie Onstenk (links) en Annie Peppelman © DE GELDERLANDER

Speelgoed voor het uitkiezen in Zelhem

ZELHEM - Een met tassen vol speelgoed gevulde bestelwagen van Albert Heijn reed vrijdagmorgen naar het onderkomen van Voedselloket Zelhem en omstreken. Want pakjesavond gaat voor arme gezinnen in Bronckhorst niet zomaar voorbij.

Voor het tweede jaar op rij wordt er bij de Albert Heijn in Hengelo gebruikt speelgoed ingezameld om ieder kind een leuke Sinterklaas te geven. De 22 families die van Voedselloket Zelhem wekelijks een voedselpakket krijgen, kunnen vóór 5 december ook een paar stukken speelgoed uitkiezen voor de kinderen. 

Uitstallen

Deze vrijdag stallen Annie Peppelman en Hennie Onstenk al het ingezamelde speelgoed uit in het lokaal van de voormalige Schildersoordschool in Zelhem. De ruimte puilt uit met kleding, knuffels, puzzels en ander speelgoed. ,,We zamelen al jaren speelgoed in, dit is het tweede jaar dat we het via een actie met Sinterklaas weggeven’’, vertelt Peppelman. Ze is verguld met de actie van Albert Heijn, waarbij speelgoed wordt ingezameld in de supermarkt. Daarnaast kunnen mensen iedere vrijdag in de voormalige school speelgoed, eten of kleding voor arme mensen afgeven.

Peppelman: ,,Gelukkig weten die particulieren ons ook goed te vinden. Vorige week kwam er nog een moeder met haar kind langs. Ze had onder andere eieren, pannenkoekenmix, een kleurboek en viltstiften ingepakt. Je moet er maar op komen.’’

Nodig

De hulp blijft volgens Peppelman keihard nodig: ,,In Den Haag zeggen ze dat het goed gaat in Nederland, maar wij krijgen hier steeds meer mensen over de vloer. Rond Kerstmis helpen we vaak zo'n dertig gezinnen.’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek