Volledig scherm
PREMIUM
© Jan van den Brink

Stadse Fratsen: Groeten uit Zutphen

ColumnBurgemeester Mark Boumans van Doetinchem en wij allemaal krijgen de groeten van Bill Cole. ,,Aardige man'', zegt Cole - de Britse soldaat die in april 1945 de Achterhoekse stad bevrijdde, bleef hangen aan een lokale schone en nooit meer weg leek te gaan - over Boumans. Maar ook de burgemeester kon onze bevrijder dit voorjaar niet helpen aan een geschikt appartement om wat er nog rest van zijn leven in voort te zetten.

Iets voor de middag rijd ik naar Zutphen. Eerder die morgen heb ik gebeld naar de zorginstelling en ben doorverbonden naar de tweede verdieping. U kunt elk moment van de dag komen, zegt een verzorgster. Meneer Cole is er altijd.
Nadat zijn rechterbeen deze winter is geamputeerd kon onze bevrijder na revalidatie niet terug naar zijn appartement in de binnenstad waar hij decennia woonde. Niet geschikt voor een oude man in een rolstoel. In de hele stad is trouwens, volgens Cole, niets geschikt. Maar in Zutphen wel.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Langerakse hut Vulcanus vermaard en gevreesd
    PREMIUM

    Langerakse hut Vulcanus vermaard en gevreesd

    DOETINCHEM/LANGERAK - Het faillissement van Vulcanus staat niet op zichzelf. De metaalgieterij kent een roerige geschiedenis in Langerak. Stof, trillingen, geluidsoverlast, stank. Er was de laatste decennia altijd wel een reden te vinden om te klagen over de inmiddels 125 jaar oude gieterij. Maar altijd lukte het directeur/eigenaar Grietinus Kamps om het bedrijf te laten draaien. Zelfs een faillissement in 2004 bracht daar geen verandering in. Er volgde een succesvolle doorstart.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek