Volledig scherm
PREMIUM
© Joost Hoving

Stadse Fratsen: Jongeman met blauw-wit shirt heeft geen tijd

ColumnNa drie slokken zet de jongeman met het donkere baardje zijn bier weg, gaat naar het toilet en loopt dan zonder nog iemand van zijn vrienden gedag te zeggen de avond in. Hij is niet de enige die al op weg gaat naar huis. Rondom hem wordt wat gemokt, er klinkt een korte vloek maar de meesten zijn stil. Hij knoopt zijn colbertje dicht. Daaronder uit piept een deel van een blauw-wit gestreept shirt. 

Van het zandpad langs het spoor loopt hij de fietsbrug over. Hier is het minder druk. Een bekende spreekt hem aan maar hij is Oost-Indisch doof. Om zich af te sluiten doet hij oordopjes in. Zonder geluid. Hij kan geen geluid verdragen.

Op weg in de richting van het centrum loopt hij bijna alleen. Dat is fijn. Rust. Al krijgt hij die kopbal maar niet uit zijn hoofd.

Iets verderop, aan de overzijde van de kruising staat een groepje mannen. Ze praten. Een ervan, een grijze man met iets te lang haar, heeft een opschrijfboekje in zijn hand en maakt aantekeningen. Hij herkent de man. Het is een journalist van de krant.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek