Volledig scherm
Breng trein © Jacques Kock

'Stuk dubbelspoor niet voor 2020'

DOETINCHEM/ ZEVENAAR - Dubbelspoor over een lengte van ongeveer 4 kilometer tussen Zevenaar en Didam ligt er op z'n vroegst in 2020. Dat is de verwachting van de Gelderse gedeputeerde Conny Bieze, stadsregiobestuurder Kees Luesink (beiden verkeer) en ProRail-directeur Jan Mulder.

Het stukje dubbelspoor is nodig voor een betrouwbaardere dienstregeling op de spoorlijn Arnhem-Winterswijk én de opening van station Zevenaar-Poort (Oost). ProRail en de twee bestuurders gaan er niet vanuit dat er – behalve over een stukje bij Wehl en misschien tussen Doetinchem De Huet en Doetinchem – nog meer dubbelspoor wordt aangelegd.

Zij wijzen erop dat de aanleg van dubbelspoor een complexe zaak is, onder meer doordat er grond verworven moet worden.

ProRail heeft in de zomer van 2012 een capaciteitsanalyse laten maken. Daarin is op een rij gezet welke maatregelen er allemaal moeten worden genomen om ervoor te zorgen dat er een betrouwbare dienstregeling ontstaat en dat de verschillende treinen op het drukke baanvak Zevenaar-Arnhem elkaar niet in het vaarwater zitten. Ook is de opening van station Zevenaar-Poort volgens Luesink op z'n vroegst in 2017 – erbij betrokken.

Bekijk hier ons dossier over de spoorlijn Arnhem-Winterswijk

Volledig scherm
Foto: ANP © ANP

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek