Belangenclubs willen voorkomen dat straks goederentreinen over een nieuw aan te leggen spoorlijn dwars door de Achterhoek komen te rijden.
Volledig scherm
PREMIUM
Belangenclubs willen voorkomen dat straks goederentreinen over een nieuw aan te leggen spoorlijn dwars door de Achterhoek komen te rijden. © jan zandee

Tegenstanders van Betuweroute door de Achterhoek bundelen zich: ‘We hebben ons in slaap laten sussen’

GROENLO - Tegenstanders van de aanleg van de Betuweroute door de Achterhoek willen zich bundelen in een gezamenlijk netwerk om beter te kunnen lobbyen. Het initiatief hiervoor is genomen door de stichting Twenteroute Plus en politicus Paul Wallerbos uit Groenlo.

15 reacties

 • Kenneth Tharmaratnam

  4 maanden geleden
  @Wim Sonderen en Martin Bruil: Dan heb je het wel voornamelijk over containervervoer. Maar er rijden nog veel meer andere goederentreinen over het spoor zoals chemie treinen afkomstig vanaf Nederlandse petrochemische industrie en uiteraard gevulde goederentreinen vanuit Duitsland, daar gevestigde industrie, naar Nederland. Voorts heeft het doorvaren van schepen vanuit Rotterdam geen invloed op de talrijke goederentreinen afkomstig uit België die gebruik maken van Nederlands spoor.
 • Martijn Bruil

  4 maanden geleden
  @Wim Sonderen: helemaal eens. De cruciale vraag is waarom die goederen vanuit bijvoorbeeld Azië naar Duitsland over Nederlands grondgebied getransporteerd moeten worden. Duitsland heeft zelf goede en grote zeehavens zoals die in Bremen en Hamburg. Als die gebruikt worden is een groot deel van het goederenvervoer over Nederlands spoor helemaal niet nodig.
 • Fred Dierdorp

  4 maanden geleden
  Zoveelste bewijs dat den Haag er zit voor het grote geld i.p.v. de Nederlander en natuur. Welke idioot gaat er om te beginnen 16 maar nog op de linkse kliek stemmem die ons land naar de kl*ten helpt? Geen VVD,D66,CU,CDA,GL, VOLT en PVDA meer. Stem lokaal of rechts (anti EU)
 • Wim Sonderen

  4 maanden geleden
  Die schepen door laten varen naar de Eemshaven, Wilhelmshaven, Bremerhaven, Cuxhaven en Hamburg. Onzinnig idee.
 • Kenneth Tharmaratnam

  4 maanden geleden
  @Andre Eggerding: Daarom had men ook gewoon, zoals gepland stond, in de jaren '70 de A15 van Rotterdam/Rijnmond via Achterhoek naar Enschede moeten aanleggen en als men slim was geweest had men meteen parallel een (goederen) spoorverbinding moeten aanleggen. Dan hadden we ook geen peperdure Betuweroute gehad. En geen dagelijks vastzittende Pleyroute bij Arnhem en (wellicht) nauwelijks tot geen files op de A12.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek