Willem Saris.
Volledig scherm
PREMIUM
Willem Saris. © Jan Ruland van den Brink

Tienduizenden euro's vuurwerkschade in Achterhoek: ‘Begin nú al met vuurwerkdiscussie’

DOETINCHEM/ WINTERSWIJK - Ondanks het vuurwerkverbod ging oud en nieuw niet geruisloos voorbij in de Achterhoek. Met als gevolg ruim 80.000 euro schade. Meer dan de helft daarvan moet de gemeente Doetinchem ophoesten (56.000 euro).

14 reacties

 • ben Wildkamp

  4 maanden geleden
  @Fred Dierdorp Waar hebben we het over...80.000 euro. Ik zou willen dat ik het had wie dit zegt waar hebben we het over 80.000 euro nou die heeft wel heel veel grijze hersencellen. U gooit toch ook niet 80.000 euro op straat en zegt neem maar mee.
 • Anneke De Vries

  4 maanden geleden
  Wanneer men zegt, 'het verbod werkt alleen de illegaliteit in de hand' en daarna naar de overheid, politie en verbodsvoorstanders staat te wijzen, slaat de plank een klein beetje mis denk ik.
 • G Hesseling

  4 maanden geleden
  Hoe meer je verbied hoe meer er illegaal komt, dus zwaarder vuurwerk. En dat wordt niet op 30 dec gekocht, maar ligt dan al maanden onveilig in huizen. Dus stop met afschaffen vuurwerk op oudejaarsavond.
 • J.A.L. Smeman

  5 maanden geleden
  Bij mij in de buurt is de politie tot tweemaal toe langsgekomen vanwege het afsteken van zwaar illegaal vuurwerk, evenals de handhaving. Er zijn hierbij GEEN boetes uitgedeeld!!! Blaas niet eerst hoog van de toren dat je handhaven gaat en vervolgens NIETS doet. Wat betreft de boetes voor illegaal vuurwerk, ophogen naar 500+ euro i.p.v. 100.
 • J.M. Horst

  5 maanden geleden
  Het probleem is niet het illegale vuurwerk alleen, maar ook de cultuur dat oud en nieuw is verworden tot een aantal uren waarin vernieling en geweld normaal zijn geworden. Vermoedelijk ook omdat de pakkans voor de daders dan gering is.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek