Volledig scherm
Overval op Avia-tankstation in Lochem. © Politie

Tieners opgepakt voor gewelddadige overval op Lochemse pomp

updateLOCHEM - Twee jongens van 15 en 16 jaar oud zijn dinsdagmorgen opgepakt als verdachten van de gewelddadige overval op het Avia-tankstation aan de Zutphenseweg in Lochem. Dat heeft de politie bekendgemaakt.

De twee jongeren zijn beide inwoner van Lochem. Vanwege hun minderjarige leeftijd maakte de politie niet bekend waar zij zijn aangehouden.

De twee worden ervan verdacht dat zij in de vroege morgen van dinsdag 27 februari de pomp zijn binnengedrongen. De medewerker had de pompshop net geopend toen hij werd verrast door twee gemaskerde daders die met wapens dreigden. De overvallers waren amper een minuut binnen en wisten in die korte tijd sigaretten, shag en een contant geldbedrag mee te grissen. Daarna vluchtten ze te voet. Mogelijk hielden de twee zich vlak voor de overval schuil achter de struiken, schuin tegenover het tankstation.

Beelden

De politie toonde een paar weken geleden beelden van de overval in het regionale opsporingsprogramma Bureau GLD. Na de aanhouding van de verdachten is die video weer offline gehaald. Na de uitzending van de beelden zijn namen van verdachten genoemd, en dat heeft volgens een politiewoordvoerder geholpen om de verdachten op te sporen.

Van hen zijn dinsdag geen spullen in beslag genomen die met de overval te maken hebben. Dat betekent dat zowel de maskers, wapens als de buit nog spoorloos zijn. De politie blijft daarnaar zoeken.

De twee zitten ondertussen vast voor onderzoek en verhoor.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek