Volledig scherm
PREMIUM
Voor 240.000 vrachtwagens in Nederland is tussen 1997 en 2011 te veel geld betaald, aldus TLN. Daartussen ook honderden brandweertrucks. © ANP

Transportsector betaalde voor 1,2 miljard euro te veel aan trucks

AMERSFOORT/ APELDOORN - Veertien jaar lang hebben truckbouwers in Europa te veel geld gevraagd voor vrachtwagens. In Nederland gaat het om in totaal 240.000 trucks, zo heeft brancheorganisatie Transport en Logistiek Nederland (TLN) berekend. De transportsector is hiermee volgens TLN gedupeerd voor liefst 1,2 miljard euro.

Zes vrachtwagenfabrikanten hebben schuld erkend in deze kartelzaak en in 2016 een miljardenboete gekregen van de Europese Commissie. Die moedigt gedupeerden aan schade te verhalen op de truckbouwers. De Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland (VNOG, de brandweerorganisatie voor onder meer de Achterhoek) bereidt inmiddels een megaclaim voor tegen de vrachtwagenfabrikanten.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek