Volledig scherm
© Arriva

'Trein van Arriva rijdt vaker op tijd'

DOETINCHEM/ ZEVENAAR - De gemiddelde punctualiteit van de treinen van Arriva in Achterhoek en Rivierenland is gestegen van bijna 81 procent in januari, naar bijna 93 procent in mei. Dat zegt directeur Anne Hettinga van Arriva.

De vervoerder rijdt zondag exact een half jaar in Achterhoek, Liemers en Rivierenland. Daarmee voldoet Arriva aan de opdracht van de provincie Gelderland. Die zegt dat gemiddeld 92 procent van de treinen op tijd moet rijden. Punctueel is in dit geval: maximaal 3 minuten vertraagd. Arriva zelf hanteert een punctualiteit van 95 procent.

Stijging

Op de lijn Arnhem-Winterswijk reed in mei 88 procent van de treinen op tijd, een stijging van 13 procentpunt ten opzichte van januari. Ongeveer datzelfde percentage (89) geldt ook voor Breng, zegt haar opdrachtgever Stadsregio Arnhem Nijmegen. Breng pendelt alleen tussen Arnhem en Doetinchem. De Stadsregio hanteert een punctualiteitsnorm van 95 procent.

Zutphen-Apeldoorn

De best scorende lijn van Arriva is Zutphen-Apeldoorn met een punctualiteit van 97,3 procent (92 procent in januari). Ook tussen Winterswijk en Zutphen rijden steeds meer treinen op tijd: 86 procent in januari, tegen 94 procent in mei. De lijn Arnhem-Tiel, waar in januari slechts 70 procent van de treinen op tijd reed, liet de grootste stijging zien: in mei reed 92 procent punctueel.

Bekijk hier ons dossier over de spoorlijn Arnhem-Winterswijk

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek