Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © ANP XTRA

Trend zet door: opnieuw pas op de plaats rond windmolens, ‘maar uiteindelijk geen vertraging’

DOETINCHEM - Doetinchem maakt een pas op de plaats met het plaatsen van windturbines, zo heeft de gemeenteraad besloten. Daarmee volgt de stad de trend die op veel andere plekken in de Achterhoek al is ingezet: wachten met knopen doorhakken over de komst van de omstreden windmolens.

13 reacties

 • Coen Heveling

  1 jaar geleden
  @Henk, laat de grootverbruikers hun energie zelf verzorgen… Hoe??? Toch niet met windturbines of zonneparken op landbouwgrond. Los je nog geen probleem op. En panelen op hun eigen daken brengt onvoldoende energie op.
 • Henk Jansen

  1 jaar geleden
  Ongebreidelde groei van verbruik van stroom moet stoppen. Geef dus liever subsidie aan bedrijven die energiezuinige producten maken en laat groot verbruikers van energie zoals Datasteel, data center, en anderen zelf voor hun verbruik zorgen. !
 • Coen Heveling

  1 jaar geleden
  1) De Raad van State heeft op 30 juni jl. uitgesproken, dat het Activiteitenbesluit en de Activiteitenregeling niet als basis mogen dienen voor het vergunnen van windturbines. Wat houdt dat in begrijpelijke taal in?
 • Coen Heveling

  1 jaar geleden
  2) Nieuwe vergunningen Op basis van het Activiteitenbesluit en de Activiteitenregeling mogen geen windturbines meer worden vergund. Weliswaar mag een gemeente eigen normen stellen, maar die eigen normen moeten op hun beurt uiteraard voldoen aan strengere Europese regelgeving. Mocht uw gemeente toch vergunningen verlenen voor de bouw en exploitatie van windturbines dan is de gemeente in overtreding en aansprakelijk voor welzijns-, medische en financiële schade van omwonenden.
 • Coen Heveling

  1 jaar geleden
  3) Bestaande windturbines Op uw gemeente, rust de wettelijke plicht om alles te doen om de gevolgen van verleende, en dus onrechtmatige, vergunningen voor windturbines ongedaan te maken. Dat betekent in ieder geval dat men bestaande vergunningen voor windturbines moet intrekken en de windturbines moeten worden stilgezet. Als men hier niet toe besluit is uw gemeente nalatig voor de wet, is in overtreding en is aansprakelijk voor welzijns-, medische en financiële schade van omwonenden.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem