Nico Wissing.
Volledig scherm
Nico Wissing. © COR DE KOCK

'Tuinkunstenaar' Nico Wissing geridderd

MEGCHELEN - Nico Wissing uit Megchelen heeft maandagavond een koninklijke onderscheiding gekregen. Tijdens de viering van zijn 35-jarige jubileum in het vak van ontwerpen, aanleggen en onderhouden van tuinen is hij benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Burgemeester Otwin van Dijk van de gemeente Oude IJsselstreek speldde hem de versierselen op in het Ouhrlokaal bij de DRU in Ulft.

Wissing is één van de bekendste en invloedrijkste tuinarchitecten van ons land en is ook internationaal bekend. Hij won meerdere prijzen en richtte onder meer NL Greenlabel op, een soort duurzaamheidskeurmerk voor materialen. Ook is hij mede-eigenaar van het tuinaanleg en -onderhoudsbedrijf Green M2 in Doetinchem.

Solarpark

Daarnaast is Wissing één van de aanjagers van solarpark De Kwekerij in Hengelo, waar zo'n 7.000 zonnepanelen liggen. De combinatie met recreatie maakt het solarpark uniek in Europa.

Ook stond hij aan de basis van Het concept De Levende Tuin, is hij medeoprichter van Groenkeur, lid van het platform voor Europese ontwerpers Elca, voorvechter van het concept De Groene Stad en initiatiefnemer van Gifvrij Achterhoek.

'Deze trotse Achterhoeker zet de Achterhoek breed op de kaart, heeft veel betekenisvolle dromen voor een betere samenleving en vertaalt deze regionaal, landelijk en/of internationaal ook naar de praktijk', aldus de gemeente.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek