ANP
Volledig scherm
© ANP

Twee jaar gevangenisstraf geëist tegen Didams duo voor onveilig verwijderen van asbest

ZWOLLE/DIDAM – Goedkoop en snel waren ze, de slopers uit Didam die asbest uit huizen verwijderden. Maar veiligheidsvoorschriften werden niet in acht genomen, met alle gevaar van dien, zei de officier van justitie maandag. Tegen twee verdachten zijn celstraffen tot twintig maanden waarvan acht maanden voorwaardelijk geëist.

9 reacties

 • A Spanbroek

  4 jaar geleden
  Kanker door asbest dan misschien wel?!? Want dat bestaat wel degelijk.
 • Joep

  4 jaar geleden
  Wij hadden het gewoon in huis en hebben het zelf ook wel verwijderd.70 jaar en ik leef nog wat een geklets .Ik ken zelfs een ex werkgever die heeft met zijn broer een heel dak gesloopt op een zondag met asbest  en slim laten vervoeren wat echt niemand opviel .Men maakt in dit land tegenwoordig overal een probleem van hou toch op rechters ga geweldplegers moordenaars fraudeurs pakken .
 • theo

  4 jaar geleden
  Dit kan toch niet te gek om los te lopen voor moord krijg je minder wat een land hier 2 jaar voor asbest verwijderen moet niet gekker worden. Kun je beter wiet kweken krijg je alleen een boete 
 • Greet

  4 jaar geleden
  Oh, nu zijn de straffen weer te zwaar?
 • Joris

  4 jaar geleden
  Dus de verantwoordelijke flink laten betalen en als hij geen geld heeft, de hut verkopen en de gedupeerde schadeloos stellen. 
 1. Dermatoloog over huidkanker: ‘Huidkleurig bultje dat snel groeit? Dan meteen naar de dokter’
  PREMIUM
  Met video's
  2

  Dermato­loog over huidkanker: ‘Huidkleu­rig bultje dat snel groeit? Dan meteen naar de dokter’

  Lekker buiten zijn in het zonnetje, dat doen we maar al te graag in deze tijd van het jaar. Maar blootstelling aan te veel uv-straling in zonlicht kan leiden tot huidkanker, de meest voorkomende kankersoort in Nederland. Een op de vijf Nederlanders krijgt ermee te maken, weet Patrick Kemperman, dermatoloog bij Amsterdam UMC en het Dijklander ziekenhuis in Purmerend. Hij vertelt over de drie vormen van huidkanker en wat je kan doen om ze te voorkomen.