Oranje velden bij Silvolde.
Volledig scherm
Oranje velden bij Silvolde. © Jan Ruland van den Brink

Tweede Kamer: doodspuiten weilanden met Roundup moet verboden worden

Weilanden die een oranje gloed krijgen door het gebruik van glyfosaat: het moet verboden worden. Een oproep met die strekking is donderdag in de Tweede Kamer door een meerderheid aangenomen.

36 reacties

 • leo

  4 jaar geleden
  Heb ik goed gelezen, en die spookverhalen vallen onder nepnieuws, kan je zelf ook opzoeken.Zaden van landbouwgewassen waaien niet zomaar over, hoogstens kan kruisbestuiving optreden bij overwaaien stuifmeel.Laatste zin is onzin, weet je zelf ook.
 • leo

  4 jaar geleden
  Nou, zet je brug maar te koop, glyfosaat valt in de internationale wetenschap in klasse 2a qua carcinogeniteit,aan jou om op te zoeken wat er nog meer in die klasse vallen. Kappers onder andere.
 • leo

  4 jaar geleden
  Nee Geraldine, helemaal niet, wat mij betreft moeten we glyfosaat alleen gebruiken als er geen alternatieven zijn, dan kan het gebruik met misschien wel 80% terug.Er zijn nu eenmaal onkruiden die je op een andere manier bijna niet kan bestrijden, of met middelen die vele malen meer milieu impact hebben en/of veel tijd en brandstof kosten.Ik bestrijd hier alleen de vele onzin die er over glyfosaat, en daarbij de connectie met monsanto, wat ik ook een rotbedrijf vindt.Jij vergelijkt het gebruik hier in NL met de situatie die je in de VS ziet, en dat is een onzinvergelijking.
 • Planplan

  4 jaar geleden
  Als je voor bijna de hele wereld voedsel wilt verbouwen in een land dat verhoudingsgewijs niet groter is alles een postzegel krijg je dus deze kunsten oftewel prut beleid.
 • Geraldine Vaccaro

  4 jaar geleden
  Meneer Leo, leest u Anton's commentaar nog een paar maal. Er zijn in Canada tich aantal biologische boeren die hun status als biologisch bedrijf verloren omdat wind van de buurman's Monsanto's zaad deed overwaaien op hun land. Deze weren toen ook nog eens door Monsanto aangeklaag voor diefstal. U kunt het draaien zoals u wilt.....Het is goed bekend bij het publiek. Overigens maakt het ook niet uit waar Roundup wordt gemaakt. Het gif wort er niet veiliger door.  Onertussen hebben we geleerd at de huidige regering de Multinationals dient en niet de Nederlanse bevolking.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek