Volledig scherm
Bennie Jolink, frontman van Normaal, voelt zich een stuk beter dan vier jaar geleden. © ANP

Tweeduizend extra kaarten voor Normaal in Lochem

LOCHEM - Er komen 2000 extra kaarten beschikbaar voor het concert dat Normaal op Hemelvaartsdag in Lochem geeft. Dat heeft concertorganisator Mojo dinsdag bekendgemaakt.

Volgens Alexandra Garton van Mojo heeft de extra uitgifte voor Olderwets Høken te maken met de indeling van het terrein. ,,Het tractorpullingterrein in Lochem is voor ons onbekend terrein’’, zegt ze. ,,Aanvankelijk dachten we daar 17.500 toeschouwers kwijt te kunnen, maar gaandeweg is gebleken dat er best nog wel wat bij kan.’’ Goed nieuws dus voor iedereen die op 7 december naast een kaartje viste. Het concert was toen in minder dan een half uur tijd volledig uitverkocht.

Nieuwe medicijnen

,,Tja, iedereen wil bij het eerste concert van Normaal in vier jaar tijd zijn’’, zegt Garton. In 2015 gaf de legendarische Achterhoekse band een afscheidsconcert in GelreDome in Arnhem, voor 33.000 ‘anhangers’, zoals de fans zichzelf noemen. Hoofdreden om te stoppen was de tanende gezondheid van frontman Bennie Jolink. De laatste tijd is hij door nieuwe medicatie flink opgeknapt en het rockersbloed kruipt nu eenmaal waar het niet gaan mag. De comeback is op 30 mei gepland aan de Brinkerinkweg in Lochem. 

Miss Montreal

De verkoop van de extra kaarten begint 28 februari om 10.00 uur via Ticketmaster. Ze kosten, net als de oorspronkelijke kaarten, 43,86 euro per stuk. Belangstellenden kunnen maximaal 6 kaarten per persoon bestellen. Daarvoor krijgt de fan een dagvullend openluchtevenement. Om 14 uur gaan de poorten open, een uur later bijt Miss Montreal het spits af. Naast Normaal treden ook not Rowwen Hèze en de Boetners op. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek