Volledig scherm
Parfums, messen, deodorants en multitools waren onderdeel van de buit die de Silvoldenaren via internet doorverkochten. © Politie

Tweetal opgepakt voor roven en verkopen spullen van werkgever

SILVOLDE - Twee mannen van 22 en 23 jaar oud uit Silvolde zijn maandag opgepakt op verdenking van het stelen en verkopen van spullen, die stonden opgeslagen in het bedrijf waar de 23-jarige werkte. Dat meldt de Landelijke Eenheid van de politie.

De Silvoldenaar zou de goederen samen met zijn 22-jarige plaatsgenoot hebben doorverkocht via internet.

De Dienst Infrastructuur van de Landelijke Eenheid van de politie startte in januari een onderzoek, nadat een logistiek bedrijf in de Achterhoek aangifte deed van diefstal. Dat onderzoek leidde al snel naar een personeelslid, dat over een langere periode een groot aantal spullen zou hebben gestolen. Het ging hierbij om onder meer parfums, deodorant, messen en kleding.

Twee pallets

Volledig scherm
Dozen vol spullen die zijn gevonden in het huis van de verdachte in Silvolde. © Politie

Veel van die artikelen werden aangetroffen in het huis van de Silvoldenaar, dat de politie doorzocht na zijn arrestatie. In de woning lag behalve 3.000 euro aan contant geld ook nog voor duizenden euro's aan materiaal. Het ging om in totaal twee pallets vol spullen, die in beslag zijn genomen. Vermoedelijk zijn al die goederen gestolen uit het logistieke bedrijf. Ook de auto van de verdachte is in beslag genomen.

De twee zitten vast in het cellencomplex in Doetinchem. Zij worden morgen voorgeleid aan de rechter-commissaris, die beslist of het tweetal langer vast blijft zitten.

Overigens heeft deze zaak volgens de politie niets te maken met het kapotsnijden van het zeil van tientallen trailers bij twee transportbedrijven in Gaanderen en Zelhem, iets meer dan drie weken terug.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek