Volledig scherm
De vestiging van Vion in Groenlo. © Frans Nikkels - DTCT

Varkens in Nood opent aanval op slachterij Vion om onvolledige video

GROENLO/ENSCHEDE - Dierenwelzijnsorganisatie Varkens in Nood (VIN) heeft de aanval geopend op slachterij Vion. Dat bedrijf plaatste deze week een video van het slachtproces op haar website. Volgens VIN wordt hierbij niet de volledige waarheid getoond.

In de video van Vion worden komen onder meer locaties in Groenlo en Enschede in beeld.

Petitie

Als reactie op de video van Vion heeft VIN vandaag een eigen video online geplaatst met daarin de beelden die volgens de organisatie bewust niet door Vion zijn gebruikt. Ook is er een petitie opgesteld, zodat de slachterij 'werkelijke transparantie' gaat doorvoeren. Zo moeten er volgens VIN camera's in de verdovingsruimten komen en moet er een onderzoek komen om de verdoving te verbeteren.

,,De methodes van verdoven van dieren die Vion hanteert zijn internationaal erkend en geaccordeerd’’, reageert een woordvoerder van de slachterij. ,,In alle Nederlandse Vion-slachterijen hangen camera's om toezicht te houden op de processen.’’

De video van Varkens in Nood is hier te bekijken. Let op: de beelden kunnen als schokkend ervaren worden.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek