Het Achterhoekse bedrijf Voerwaarts heeft varkensvoer gemaakt dat volledig bestaat uit afvalproducten uit de voedingsindustrie.
Volledig scherm
PREMIUM
Het Achterhoekse bedrijf Voerwaarts heeft varkensvoer gemaakt dat volledig bestaat uit afvalproducten uit de voedingsindustrie. © Frank Uijlenbroek

Varkensvoer alleen van afval zoals oud brood en afgekeurde vruchtenhagelslag: dat bestaat nu

SINDEREN/ WAGENINGEN - Veevoederbedrijf Voerwaarts uit Sinderen heeft varkensvoer ontwikkeld dat volledig bestaat uit afval uit de voedingsindustrie, zoals afgekeurde partijen hagelslag en oud brood. 

4 reacties

 • A. Bulten

  2 jaar geleden
  Kan de oude schillenboer weer van stal gehaald worden. Dit keer met een subsidie want afval is handel.
 • Katie Willems

  2 jaar geleden
  In de eerste instantie positief dat er naar alternatieven wordt gekeken. Maar het is niet gezond om varkens hagelslag te geven of andere ongezonde producten. Dus ik zou het voer niet willen. Je weet niet wat er allemaal in gerotzooid wordt.
 • Lucas de Vries

  2 jaar geleden
  Lekker, vlees van dieren die alleen maar "afval" hebben gegeten. En weer typische achterhoekse meligheid (woordgrapje), het bedrijf Voerwaarts noemen.
 • Johann Janssen

  2 jaar geleden
  kostbare landbouwgrond als die grond zo kostbaar is? waarom wordt dat dan massaal geofferd aan zonnewoestijnen? dat slaat werkelijk nergens op.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem