Het Achterhoekse bedrijf Voerwaarts heeft varkensvoer gemaakt dat volledig bestaat uit afvalproducten uit de voedingsindustrie.
Volledig scherm
PREMIUM
Het Achterhoekse bedrijf Voerwaarts heeft varkensvoer gemaakt dat volledig bestaat uit afvalproducten uit de voedingsindustrie. © Frank Uijlenbroek

Varkensvoer alleen van afval zoals oud brood en afgekeurde vruchtenhagelslag: dat bestaat nu

SINDEREN/ WAGENINGEN - Veevoederbedrijf Voerwaarts uit Sinderen heeft varkensvoer ontwikkeld dat volledig bestaat uit afval uit de voedingsindustrie, zoals afgekeurde partijen hagelslag en oud brood. 

4 reacties

 • A. Bulten

  6 maanden geleden
  Kan de oude schillenboer weer van stal gehaald worden. Dit keer met een subsidie want afval is handel.
 • Katie Willems

  6 maanden geleden
  In de eerste instantie positief dat er naar alternatieven wordt gekeken. Maar het is niet gezond om varkens hagelslag te geven of andere ongezonde producten. Dus ik zou het voer niet willen. Je weet niet wat er allemaal in gerotzooid wordt.
 • Lucas de Vries

  6 maanden geleden
  Lekker, vlees van dieren die alleen maar "afval" hebben gegeten. En weer typische achterhoekse meligheid (woordgrapje), het bedrijf Voerwaarts noemen.
 • Johan Jansen

  6 maanden geleden
  kostbare landbouwgrond als die grond zo kostbaar is? waarom wordt dat dan massaal geofferd aan zonnewoestijnen? dat slaat werkelijk nergens op.
 1. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek