Volledig scherm
Sportpark De Bijenkamp van FC Eibergen heeft groot onderhoud nodig. archieffoto Lars Smook

Verhuizing FC Eibergen gewenst, maar erg duur

EIBERGEN - Van een sportpark halverwege Neede naar een plek dichter bij de dorpskern van Eibergen. Uit oogpunt van sociale veiligheid valt er iets te zeggen voor de wens van voetbalclub FC Eibergen. Maar het lijkit vooral erg veel geld te kosten.

In het kader van de privatisering van sportpark de Bijenkamp concludeert de club dat vernieuwingen aan de accomodatie onbetaalbaar zijn voor de vereniging.

"Er liggen hier elf velden, waarvan een deel geheel vernieuwd moet worden. En de gebouwen zijn zo verouderd dat verbouwen te duur wordt en nieuwbouw het enige alternatief is”, aldus penningmeester en adjunct-voorzitter Henk Boevink.

De leden zijn unaniem voorstander van een verhuizing, bleek woensdag op een vergadering. Ze willen dichter naar de dorpskern, zodat ook de jongste jeugd makkelijker kan fietsen naar de training. De Berkellandse politiek steunt de club.

"Maar wie gaat dat betalen?”, vroegen enkele leden. "Berkelland heeft geen cent heeft te makken.”

Het woord is op 12 december aan de Berkellandse gemeenteraad.

Het is ngo onbekend welke voorzet B en W geven. „De keuzes moeten volstrekt nog worden gemaakt”, bezweert gemeentewoordvoerder Jan Dirk Focker daags na de ledenvergadering.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek