Volledig scherm
De polizei vond de vermiste Doetinchemmer langs de autobaan bij Mönchengladbach. © Polizei Nord-Rhein-Westfalen Kreis Kleve

Vermiste autistische Doetinchemmer duikt op langs Duitse snelweg

DOETINCHEM - Een 24-jarige man uit Doetinchem die sinds donderdag vermist was, is vandaag door de Duitse politie aangetroffen langs de snelweg bij Mönchengladbach.

Donderdagmorgen was de autistische man vanuit Doetinchem vertrokken naar zijn werk in het ziekenhuis SKB in Winterswijk, maar daar kwam hij nooit aan.

Reden voor de familie om de politie in te schakelen. Duitse collega's vonden de 24-jarige langs de autobaan bij Mönchengladbach, meer dan 130 kilometer van zijn werkbestemming in Winterswijk.

De politie doet geen uitspraken over hoe de man daar terecht is gekomen, om zijn privacy te beschermen. 
De man is in goede gezondheid teruggekeerd naar zijn woonplaats.

  1. Stadse Fratsen: Buurjongen
    Column

    Stadse Fratsen: Buurjongen

    ,,Wordt-ie net zo goed als Ard en Keessie en gaat-ie later ook naar de Olympische Spelen?'' ,,Dat hopen we natuurlijk wel.'' De vraag wordt gesteld door een tante van mij, zittend aan onze tafel in de woonkamer. Het antwoord komt van de buurvrouw die iets verderop woont aan de weg tussen Baak en Steenderen en deze zondagmiddag ook op bezoek is. De buurvrouw staat in het gat van de deur en is op weg naar huis, maar blijft hangen nu er vragen worden gesteld over haar zoon. Ik - zo jong dat ik nog geen Olympische Spelen bewust heb meegemaakt - zit ook aan tafel en kijk van de tante naar mijn buurvrouw. Met open mond, want Ard en Keessie ken ik van de tv. De buurvrouw vertelt dat Cock, haar zoon, deze vrije zondagmiddag traint in Apeldoorn. Niet op een ijsbaan maar in een flatgebouw. Hij rent de trappen op en wandelt daarna weer kalmpjes naar beneden. Om maar net zulke schaatsspieren te krijgen als Ard en Keessie. Tien jaar later - in 1979, zo ontdekte ik deze week toen ik wat woorden combineerde op google - stap ik samen met een vriend op een zaterdagmorgen in de bus die vertrekt van een plek vlakbij het huis van Cock. De bus is gehuurd door de buurt. De chauffeur brengt ons van Steenderen naar Heerenveen waar het NK Schaatsen voor allrounders wordt gehouden. Cock rijdt rond op de onoverdekte baan van Thialf. We staan laag in een bocht en klappen hard in onze handen als hij voorbij komt. Hij eindigt na twee dagen schaatsen als zestiende. Zo goed als Ard en Keessie is onze buurjongen nooit geworden. Hij heeft de Olympische Spelen ook nimmer gehaald. Maar hij is, denk ik, wel de enige die ik ooit heb gekend die ervan heeft mogen dromen.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek