Volledig scherm
Verpleeghuis Antonia in Terborg is getroffen door een stroomstoring na brand. © News United

Verpleeghuis Terborg aan eind van avond weer stroom en water na brand

UpdateTERBORG - De veiligheidsregio VNOG verwacht dat de 170 bewoners van verpleeghuis Antonia in Terborg aan het eind van de avond weer stroom en water hebben. De bewoners zijn getroffen door een stroomstoring, die is ontstaan na een brand in een stroomkast zaterdagmorgen.

Als gevolg daarvan viel de stroom uit in twee delen van het verpleeghuis aan de Industrieweg. De hulpdiensten hebben groot opgeschaald, vanwege de kwetsbaarheid van de getroffen bewoners. Er is echter geen sprake van een noodsituatie, meldt de veiligheidsregio VNOG.

Volgens de VNOG waren er geplande werkzaamheden aan de stroomvoorziening. Daardoor waren er extra mensen aanwezig en konden er ook extra voorzieningen geregeld worden voor bewoners en familie.

Behalve de brandweer en de politie, is uit voorzorg ook een ambulance aanwezig. Voor zover bekend zijn er geen gewonden gevallen. Er wordt een aggregaat aangerukt als noodstroomvoorziening. Die noodstroomvoorziening moet aan het begin van de avond in bedrijf zijn. De verwachting is dat het hele gebouw aan het eind van de avond weer stroom en water heeft.

Onbekend is nog hoe de brand in de stroomkast heeft kunnen ontstaan.

Volledig scherm
Wagens van Liander en de brandweer bij Antonia, nadat daar de stroom is uitgevallen. © DG

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek