Volledig scherm
Trein van Breng. © Jacques Kok

Vertraging en uitval door defecte treinen

3 defecte treinen hebben dinsdag en woensdag voor vertraging en treinuitval gezorgd op de spoorlijn Arnhem-Winterswijk. Ook het treinverkeer tussen Vorden en Winterswijk lag woensdagmiddag plat als gevolg van een storing sein- en wisselstoring.

Woensdag rond 17.00 uur stond er een kapotte trein van Breng in Doetinchem: een motorstoring, aldus een woordvoerder. De oorzaak is nog niet bekend.

Steentje
Woensdagmorgen was er een defect aan een trein van Arriva. Op station Wehl ging een deur niet meer dicht doordat er een steentje tussen de uitschuiftrede zat. Reizigers van deze trein zijn overgestapt op een trein van Breng richting Arnhem. Er was vertraging en er werden 2 ritten geschrapt, aldus een woordvoerster van Arriva.

Breng
Dinsdag hield een trein van Breng ermee op tussen Zevenaar en Doetinchem. „Het was een motorprobleem”, aldus een woordvoerder van Breng, die niet kon vertellen wat de oorzaak van de storing was.

Hitte
Op Twitter werd dinsdag gesuggereerd dat de storing met de hitte te maken heeft, maar volgens de woordvoerder is dat nog niet duidelijk. De oorzaak van het defect wordt nog onderzocht.

Bekijk hier ons dossier over de spoorlijn Arnhem-Winterswijk

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek